Dan Barna și meniul cu broaște: Schimbăm bucătarul!

Dan Barna și meniul cu broaște: Schimbăm bucătarul!
Dan Barna și meniul cu broaște: Schimbăm bucătarul!

Dan Barna a făcut precizări în contextul tensiunilor din coaliția de guvernare după demiterea lui Stelian Ion de către Florin Cîțu.

'Am înghițit broasca de la demiterea lui Vlad Voiculescu și am mers mai departe. Însă când meniul devine numai din broaște...trebuie să schimbăm bucătarul! În acest moment suntem! Noi i-am acordat credit, poate mai mult decât era necesar în unele momente, premierului Florin Cîțu. Reacția domniei sale nu a fost de a aprecia (...) Să spunem că premierul a avut explicații dificile de dat societății legate de tinerețea domniei sale. Am trecut peste acel moment, din solidaritate firească (...) Premierul a luat guvernarea pe nume personal.', a declarat Dan Barna, joi seară, la Digi24.

USR PLUS continuă să ceară demisia premierului Florin Cîțu

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a mai declarat că în şedinţa coaliţiei de vineri seara formaţiunea pe care o reprezintă intenţionează să încerce 'calea elegantă' şi va cere demisia de onoare a premierului Florin Cîţu, menţionând că, dacă acest lucru nu se va întâmpla, are pregătită moţiunea de cenzură care va fi semnată şi de parlamentarii AUR.

Vicepremierul a mai susţinut însă că nu a negociat nimic cu AUR, adăugând că atunci când e vorba de o moţiune de cenzură în care un Guvern nu mai are sprijin este 'un vot de conjunctură pe un subiect important'.

'Nu am negociat nimic cu AUR. Domnul Moşteanu a spus că avem o moţiune de cenzură pregătită (...), am deschis-o spre vot tuturor parlamentarilor. Au avut loc discuţii, eu nu am avut niciun fel de discuţii, cei de la AUR au spus că vor susţine această moţiune a USR PLUS. Dacă se întâmplă lucrul acesta, va fi foarte bine. Este o miză importantă ca această coaliţie să meargă mai departe cu un alt premier', a spus Dan Barna, la Digi 24.

Câte semnături are USR PLUS

'Avem 80 de semnături ale parlamentarilor USR PLUS, restul îl vom obţine din parlamentarii opoziţiei, o parte de la AUR, sperăm să fie şi de la alţi colegi, vom vedea. (...) Avem numărul de semnături, cel puţin din discuţii, din declaraţiilor celor de la AUR sunt suficiente şi avem moţiunea pregătită. Vom avea însă mâine o discuţie în coaliţie - mâine seară, după-amiază - o discuţie a coaliţiei în care vom încerca calea elegantă, calea firească în care vom spune colegilor din coaliţie că demisia elegantă, demisia de onoare a premierului Florin Cîţu va putea să rezolve mult mai simplu această situaţie de tensiune în care din păcate s-a ajuns', a adăugat Dan Barna.

Copreşedintele USR PLUS a spus că nu există nicio colaborare cu AUR

'Nu suntem nici în conflict, nici în antiteză cu AUR. Alegerea primarilor în două tururi, dacă votează şi AUR, înseamnă că nu o votăm că o votează şi AUR? (...) În Parlament pe unele teme partide cu agende fundamental diferite pot să coincidă. Când vorbim de o moţiune de cenzură în care un guvern nu mai are sprijin este un vot de conjunctură pe un subiect important', a explicat Barna.

Ciolacu: Să depună USR şi AUR moţiunea. PSD O VOTEAZĂ şi pică Guvernul Cîţu

Marcel Ciolacu a vorbit, joi seara, despre moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Acesta a anunţat că dacă USR PLUS şi AUR vor depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, PSD o va vota.

"Am venit normal, a început o nouă sesiune parlamentară. Avem acest drept constituţional să depunem o moţiune de cenzură, am venit cu textul, am semnăturile în maşină. 157 de semnături. Avem nevoie de 234. Presupun că cei de la AUR sunt în opoziţie; să vină să discutăm.

Să depună USR împreună cu AUR (n.r. - o moţiune de cenzură). Vă spun la dumneavoastră în studio pentru prima oară: PSD-ul votează moţiunea şi pică Guvernul Cîţu. Să depună ei o moţiune, USR-ul cu AUR-ul, să o depună la Parlament şi eu vă promit că toţi colegii mei, 157, o vor vota", a declarat, joi seara, la România TV, la emisiunea "Punctul culminant", moderată de Victor Ciutacu, Marcel Ciolacu - preşedintele Partidului Social Democrat. (Citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI Vâlcu: USR PLUS legitimează AUR. Întrebări cheie pentru partidul condus de Barna şi Cioloş după ultima mutare

PSD a publicat textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. CRITICI în domeniile gestionate de USR

Social-democraţii susţin în document, intitulat 'Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!', că singura soluţie pentru ca România să iasă dintr-o continuă criză politică, economică şi socială este ca Guvernul Cîţu să plece urgent de la conducerea ţării. 'Guvernarea perdanţilor a sărăcit România!', se arată în moţiune. Un argument adus de social-democraţi este acela că 'dreapta a instalat un penal la Palatul Victoria'.

'Guvernul României nu poate fi condus de un penal'

'Guvernul României nu poate fi condus de un penal, care a fost condamnat pentru infracţiunea comisă şi care a executat şi închisoare pentru fapta sa. Culmea cinismului este că fostul deţinut Cîţu reprezintă azi, în mod aberant, tocmai Coaliţia celor care au promis pentru a accede la putere - uitând apoi să şi voteze ! - Legea 'fără penali în funcţii publice'.

Fiecare zi cu Guvernul Cîţu în funcţie este o încă o zi în care viaţa românilor va fi şi mai afectată de sărăcie, dezvoltarea comunităţilor locale blocată, iar viitorul ţării este marcat de o îndatorare toxică, care va sacrifica însă generaţii întregi!', se menţionează în moţiune.

'Fiecare român este mai sărac cu 560 de euro'

Social-democraţii mai susţin că 'fiecare român este mai sărac cu 560 de euro după măsurile care au distrus puterea de cumpărare' şi că 'în plină explozie a preţurilor, în condiţiile unei creşteri galopante a inflaţiei, Guvernul nu a găsit altă soluţie decât îngheţarea pensiilor, alocaţiilor şi a salariilor'.

'Statisticile oficiale arată clar că puterea de cumpărare a scăzut cu peste 12%. Cu toate acestea, prin lipsa măsurilor de compensare a pierderilor de venit, Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR, mult mai preocupat de lupta pentru putere în interiorul Coaliţiei, a preferat să condamne la sărăcie peste 7 milioane de români. Românii se confruntă cu explozia preţurilor şi a cursului valutar! Pierderea controlului asupra creşterii preţurilor la energie şi combustibil a generat o inflaţie galopantă. (...)

Datoria publică creşte cu 1.700 de euro pe secundă

'Datoria publică creşte cu 1.700 de euro pe secundă. Fiecare român devine mai dator la finalul acestui an cu 2.300 de euro. România riscă să deraieze economic, în condiţiile în care creşterea datoriei publice este aproape dublă faţă de creşterea Produsului Intern Brut', acuză cei de la PSD.

Potrivit iniţiatorilor moţiunii de cenzură, 'absorbţia fondurilor europene este la pământ, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu este aprobat nici acum, deşi 18 state au deja aprobate planurile de relansare, iar 16 state deja primesc primele fonduri. România riscă să piardă peste 60% din banii alocaţi pentru că nu va avea timpul fizic necesar contractării banilor'.

'În acest timp, România mai are de atras încă 16 miliarde euro din exerciţiul financiar 2014-2020, iar peste 3 miliarde euro pe proiecte ce vizează infrastructura apă-canal stau necontractate, riscând să fie pierdute prin dezangajarea fondurilor. Firmele româneşti au fost îngenuncheate: blocarea programelor de sprijin pe timp de pandemie a falimentat mii de IMM-uri. Antreprenorii au fost efectiv păcăliţi, au cheltuit bani aplicând pentru măsura 3, care apoi a fost anulată.'

'HoReCa n-a primit nici acum sprijinul promis'

'HoReCa n-a primit nici acum sprijinul promis. Afaceri româneşti, construite cu greu, în ani de zile, au fost distruse în câteva luni de acest guvern de incompetenţi. Numărul firmelor radiate în ultimele 7 luni este mai mare cu 34% faţă de 2020. Asta spune totul despre performanţele ale Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR!', se adaugă în moţiune. (CITEȘTE CONTINUAREA AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel