EXCLUSIV  Cum vede Mario de Mezzo (PNL) coșul minim lunar: Clasa de mijloc în România ar trebui să aibă acest venit pe familie

Foto Pexels
Foto Pexels

Liberalul Mario de Mezzo a vorbit, la DCNews, despre clasa de mjiloc.

„PNL vorbește despre antreprenori pe bună dreptate. Preocuparea partidelor politice ar trebui să fie creșterea și consolidarea clasei de mijloc. (...) Eu cred că în România lipsește această creștere și consolidare a clasei de mijloc”, a spus, marți, Mario de Mezzo în cadrul unui interviu acordat DC News și DC News TV.

Întrebat, ulterior, cine face parte din clasa de mijloc, Mario de Mezzo a oferit următorul răspuns: „Când vorbim despre coșul minim lunar, acolo sigur nu vorbim despre clasa de mijloc. Coșul minim lunar înseamnă sub asta ești în limita sărăciei, dar dacă ești la coșul minim lunar nu înseamnă că ești în clasa de mijloc. La clasa de mijloc ai coșul minim lunar cu un pic peste, poate 20 la sută peste în venituri. Mai înseamnă că poți să îți permiți și o vacanță pe an, poate și un city break cu familia. Poți să îți permiți poate o educație mai bună pentru copiii tăi. Poate un club, poate un sport. Dacă ar fi să cuantificăm în bani, din punctul meu de vedere, probabil că o clasă de mijloc ar începe undeva la venit pe familie de 7.500 / 8.000 lei. Sunt puțini oameni în clasa de mijloc.”

„Eu evaluez clasa de mijloc după venit și nu neapărat după profesie. De asemenea, aș lua clasa de mijloc în funcție de țara în care te afli. Un venit de 8.000 lei pe lună în România înseamnă cu totul altceva față de un venit de 8.000 pe lună în Anglia. Anumite alimente sunt mai ieftine, de exemplu, în Statele Unite față de România”, a mai spus liberalul.

De asemenea, a mai zis că românii ce lucrează în diaspora au un rol vital în dezvoltarea economiei din România. „Ei trimit bani acasă și este infuzie directă de capital. Oamenii muncesc în străinătate și își reconstruiesc casele din România, pentru că ei știu că, la un moment dat, se vor întoarce acasă, inclusiv acest lucru ajută antreprenorii”, a mai spus Mario de Mezzo în cadrul interviului.

 

Mario de Mezzo, vicepreședintele PNL Sector 5, la Interviurile DC News și DC News TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel