Cum și la ce se folosește sâmburele de avocado: 5 idei originale

Cum și la ce se folosește sâmburele de avocado, 5 idei originale. Sursa foto: freepik.com
Cum și la ce se folosește sâmburele de avocado, 5 idei originale. Sursa foto: freepik.com

Avocado este un fruct deosebit, cu un gust unic și cu multe proprietăți utile. 

Este atât de perfect încât vrei să folosești literalmente fiecare milimetru din acest fruct. Și ai o astfel de oportunitate! Nu arunca sâmburele de avocado, ci folosește-l urmând sfaturile de mai jos. 

Ce poți face cu sâmburele de avocado?

1. Condiment pentru preparatele culinare. Sâmburele de avocado conține fibre, antioxidanți, fenoli, glucozide și alte substanțe active. Adaugă sâmburele de avocado în salate sau smoothie-uri. 

1. Pune sâmburele de avocado pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament.

2. Sâmburele se usucă la cuptor la o temperatură de 120°C timp de 2 ore.

3. Îndepărtează pielița. 

4. Taie sâmburele în jumătate cu un cuțit ascuțit, apoi toacă-l. De asemenea, îl poți da prin  răzătoare, iar, dacă ai nevoie de pudră, pune cele două jumătăți într-un mojar și pisează-le.

5. Dacă ai mai mulți sâmburi dați prin răzătoare, păstrează-i într-un borcan de sticlă.

Yoga cultivă rezistența la stres și te ajută să te relaxezi. Cinci motive să o practici zilnic

2. Infuzie din sâmbure de avocado

Infuzia cu sâmbure de avocado relaxează corpul pe de o parte și, pe de altă parte, îl întărește. Băutura normalizează activitatea tractului gastrointestinal, ajută la reducerea nivelului de colesterol și a trigliceridelor din sânge. De asemenea, ajută la înlocuirea potasiului, a magneziului și a altor minerale pierdute prin transpirație.

Pentru prepararea infuziei se fierbe un sâmbure de avocado în 500 ml apă, apoi se lasă la infuzat timp de un sfert de oră. Sâmburele de avocado conține mulți antioxidanți care întineresc pielea.

Mergi pe jos și bucură-te de rezultate: șapte motive să faci 10.000 de pași în fiecare zi

 

3. Mască de față din sâmbure de avocado

Dacă ai tenul gras, vei adora masca cu sâmburi de avocado. Doar măcină sâmburele și amestecă-l cu puțină argilă și apă. Aplică masca pe față, evitând zona ochilor. Lasă masca să acționeze 20 de minute, apoi clătește cu apă. Sâmburele de avocado, care conține antioxidanți, are și un efect anti-îmbătrânire.

Buruiana din România care ascunde elexirul tinereții în fructul ei. Are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, dar puțini știu asta

 

4. Loțiune de par din sâmbure de avocado

Păr este deteriorat și uscat? Ai mătreață? În ambele cazuri, sâmburele de avocado devine un aliat valoros. După măcinare, trebuie doar să pui sâmburele de avocado, dar prin răzătoare într-o cratiță cu un litru de apă. Pune cratița pe foc și fierbe aproximativ o jumătate de oră. Lasă lichidul să se răcească ușor. Filtrează loțiunea și folosește-o după șamponare pentru o clătire finală.

Astenia de primăvară și schimbarea orei de vară. Cum ne afectează

 

5. Analgezic din sâmbure de avocado

Sâmburele de avocado ajută la combaterea durerilor musculare și articulare. Pentru a face acest lucru, vei avea nevoie de doi sâmburi, care trebuie zdrobiți în pulbere. Această pulbere se pune într-o sticlă, se adaugă o jumătate de litru de alcool alimentar și se lasă la infuzat într-un loc uscat și răcoros timp de 15 zile. Soluția rezultată este folosită pentru comprese și masaje în zonele cu probleme.

Acest articol are doar scop informativ și nu conține sfaturi medicale. Vă rugăm să consultați un medic pentru sfaturi medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel