Cum se prepară creveții în sos de vin? Cea mai delicioasă rețetă pregătită în propria locuință

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Multă lume s-a întrebat cum se prepară creveții. Fiind un produs destul de pretențios, trebuie să acordați o atenție sporită curățării lor. Dacă aceștia nu sunt spălați și nu se îndepărtează capul și tractul intestinal, vor avea un gust amar, iar mâncarea nu va fi gustoasă. De asemenea, trebuie să fiți atenți când alegeți crustaceele.

Rețeta de creveți în sos de vin alb se prepară în doar 30 minute și aveți nevoie de doar câteva ingrediente. Aceasta este foarte delicioasă și savuroasă dacă urmați indicațiile. La desert, puteți opta pentru o negresă de post măsurată cu cana, cu o glazură de ciocolată.

Cum se prepară creveții în sos de vin alb

Atunci când sunt curățați și pregătiți cum trebuie, creveții sunt extrem de delicioși. Aceștia pot fi preparați pe grătar, la cuptor, cu paste, supă sau în tigaie. Mai mult de atât, timpul de gătire este destul de scurt, având nevoie de doar 30 minute la dispoziție. Pentru prepararea rețetei aveți nevoie de 250 grame de creveți curățați, 2 căței de usturoi, o linguriță de unt, 2 linguri de zeamă de lămâie și o jumătate de pahar de vin alb. Condimentarea se va face cu sare, piper și pătrunjel proaspăt. Untul se poate înlocui cu 2-3 linguri de ulei de măsline. 

Creveții se curăță, se spală, apoi se lasă la scurs pe câteva șervețele absorbante într-un bol. Usturoiul va fi tăiat felii, apoi se lasă pentru câteva momente într-o tigaie pe foc împreună cu untul. Când observați că acesta devine auriu, adăugați creveții și îi lăsați pentru 2-3 minute. Ulterior, turnați vinul alb, presărați sare și piper după gust, apoi se lasă pentru încă 5-7 minute. La final, mâncarea va fi stropită cu zeamă de lămâie și se mai lasă încă un minut. Când sunt gata, se toacă pătrunjelul verde și se iau de pe foc.

Sfaturi privind curățarea creveților

 

Creveții sunt recomandați de nutriționiști pentru a vă păstra silueta. Aceștia sunt un bun înlocuitor al cărnii. Pentru a obține un preparat delicios va trebui să urmați câteva sfaturi pentru curățarea fructelor de mare. Mai întâi de toate se vor clăti bine în apă rece, apoi se vor îndepărta orice mucus sau parte ce miroase urât. Ulterior, va trebui să tăiați capul crustaceei. Acesta se va strânge cu degetul mare și cel arătător, în timp ce cu restul degetelor țineți ferm corpul și îl întoarceți în sensul acelor de ceasornic. Carcasa creveților va fi eliminată pornind de la capătul larg spre coadă. Picioarele se vor scoate cu o cochilie, iar coada poate fi lăsată pentru aspect. Ulterior, va trebui să eliminați tractul intestinal. Acest lucru se va realiza cu ajutorul unui cuțit, făcând o tăietură de-a lungul curbei externe. Următorul pas este să spălați din nou creveții în apă rece. Fructele de mare vor fi lăsate la scurs pe un șervețel absorbant, apoi pot fi pregătite. 

Alegerea crustaceelor este de asemenea un pas important. De preferat este ca acestea să fie cumpărate în viață, dintr-un acvariu. Totuși, nu este întotdeauna posibil, de aceea se pot achiziționa și congelați. În cazul respectiv, va trebui să acordați o atenție sporită asupra aspectului lor. Fructele de mare nu trebuie să fie lipite între ele, dacă sunt bine procesate, iar picioarele și cozile lor trebuie să aibă o culoare verde sau maro. Totodată, gheața de pe fiecare crevete trebuie să fie minimă. 

Dacă v-ați pus întrebarea „cum se prepară creveții”, acum aveți răspunsul. Cu toate că sunt un preparat destul de pretențios, în final veți obține o mâncare absolut delicioasă. Totodată, aceștia sunt recomandați și în dieta mediteraneană, faza 1, scrie BZI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel