Cum se păstrează pepenele verde în ​​frigider și congelator: trucurile care îi păstrează prospețimea și gustul

Cum se păstrează pepenele verde în ​​frigider și congelator -  trucurile care îi păstrează prospețimea și gustul. Sursa - Pexels
Cum se păstrează pepenele verde în ​​frigider și congelator - trucurile care îi păstrează prospețimea și gustul. Sursa - Pexels

Fără îndoială, pepenele verde este unul dintre cele mai populare alimente ale sezonului estival. Datorită aromei ușor zaharoase și a proprietăților sale de a potoli setea, pepenele verde este preferat de toată lumea.

 

În plus, potrivit experților, 100 de grame de pepene verde ar furniza doar 16 calorii, distribuite în: 89% carbohidrați; 10% proteine; 1% lipide.

Conținutul scăzut de calorii, combinat cu multă apă, îl fac unul dintre alimentele preferate în zilele toride. Pe lângă faptul că ne potolește pofta de ceva dulce, pepenele ajută și la hidratarea organismului.

 

Dar cum să păstrezi pepenele verde mai multi timp?

 

Având în vedere dimensiunea pepenelui, se întâmplă să-l cumperi și să mănânci doar câteva felii. Și, de obicei, este pus deoparte. Cu toate acestea, pentru a păstra aroma și textura neschimbate, pentru o perioadă lungă de timp, este esențial să luați măsuri de precauție. 

Cartofi prăjiți acasă ca la fast food: ingredientul secret, care trebuie adăugat

Există două metode să păstrăm pepenele verde ca acestea să nu-și piardă calitățile. 

Prima, desigur, este frigiderul. Atenție însă: pentru a nu se oxida, pepenele trebuie acoperit cu o folie alimentară.  În plus, pepenele trebuie pus în zona inferioară a frigiderului.

Pandișpan fără ouă, pufos și înalt: o rețetă pe care trebuie, neapărat, să o încercați

Alternativ, puteți tăia pulpa în cuburi și să o puneți, în frigider, într-un recipient închis ermetic. Pepenele se va păstra proaspăt câteva zile. 

De asemenea, pepenele poate fi depozitat și la congelator. În acest caz, se recomandă să tăiați pulpa în cuburi și să le congelați în pungi speciale.

 

 

BONUS. Știți cum să alegi un pepene verde? Iată cele mai bune trucuri: atenție la dimensiuni și codiță 

 

În magazine și piețe au apărut, deja, delicioșii pepeni verzi.  Cu toții ne dorim să servim o felie dintr-un pepene roșu delicios și răcoros, într-o zi de vară. Cu toate acestea, știm că nu întotdeauna cumpărăm pepenele potrivit.

Cum să alegi un pepene verde: iată sfaturile de bază pentru un pepene dulce! Dacă nu știi să-l alegi corect, atunci cumpărarea unui pepene verde de calitate este o chestiune de noroc. Nu vă faceți griji: vă prezentăm câteva trucuri care o sa vă fie de folos.

Ricotta, făcută în casă din trei ingrediente: bună, cremoasă și autentică

Dimensiuni - Mărimea pepenelui este importantă. Există credința că cu cât este mai înalt, cu atât pepenele este mai gustos. Adevărul este că mărimea ideală este cea medie.

Se spune că pepenele verze mai alungit și înalt este mai apos, iar pepenele verde mai puțin înalt și mai rotund este mai dulce.

Păstrați verdeața, în frigider, mai multe săptămâni: cu aceste trucuri va fi verde și proaspătă

Pată gălbuie - Pepenele verde are o regiune cu pete, dar culoarea petelor este cea după care putem stabili dacă fructul este bun sau nu. Dacă culoarea petei este galbenă sau portocalie, îl poți cumpăra!

Pete întunecate - Se poate observa că mulți pepeni verzi au unele pete întunecate. Dacă zonele sunt foarte întunecare, înseamnă că au fost polenizați de albine, prin urmare acești pepeni vor fi mai dulci.

Salată tropicală proaspătă și de vară. Nu ați mâncat niciodată ceva mai bun

Pete albe - Niciodată să nu alegi un pepene care are pete albe! Acesta va fi bun, însă nu la fel de zemos şi dulce precum unul care are pete de culoare gălbuie-portocalie. Această zonă unde apare pata respectivă este locul care a fost în contact cu pământul, de aceea se decolorează coaja.

Analizează codiţa pepenelui  - Dacă codiţa este uscată înseamnă că pepenele este copt şi dulce. În schimb, dacă ai observat că are o codiţă verde înseamnă că a fost cules prea devreme şi probabil nu va fi atât de dulce şi bun.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel