Cum se face cafeaua armenească: Rețeta Carabeleian. Cafegiul Gheorghe Florescu spune secretul

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cafegiul Gheorghe Florescu a explicat cum se face adevărata cafea armenească.

"Eu am făcut un film pe youtube. Cafea la ibric. Cine vrea să îl urmărească... am făcut un film exact așa cum trebuie, după rețeta domnului Carabeleian, care a fost folosită încă după timpul lui Suleyman Magnificul. Și acum o să o spun direct. Poate oamenii nu au timp să se uite pe youtube.

Se ia ibricul, se pune pe foc, se măsoară cu ceașca cu care bei cafeaua - o ceașcă, două, trei câte cafele faceți. Cu cât pui mai multă apă, poți să pui mai multă cafea. Lași să se încălzească să se facă apa călâie. Atunci, pui zahărul. Nu pui zahărul în apă rece. Se poate topi, dar mai bine pui când se încălzește apa. Pui o linguriță dacă se bea cu zahăr. Dacă nu se bea cu zahăr, atunci nu pui niciun zahăr.

Când apa e călâie, pui o linguriță rasă de zahăr pentru fiecare ceașcă. Când apa începe să prindă putere, să fiarbă, atunci se pun două lingurițe de cafea, pentru fiecare ceașcă - vorbesc de o ceașcă normală. Se amestecă bine și se lasă când începe ea să fiarbă mai vârtos, se ia o jumate de linguriță, un vârf de linguriță și se presară deasupra ibricului. Ca și cum ai pune zahăr pe o gogoașă, zahăr pudră. Aia nu mai fierbe. Aia dă aroma. Ăla e tot șpilul, acesta e secretul cafelei armenești. Ăsta e secretul", a spus Gheorghe Florescu, în podcastul Avangarda cu Ionuț Vulpescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel