Cum se dezgheață corect carnea. Toți greșim la acest capitol

Ema Apostu / 04 Martie 2018 / 19:46 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Dezgheţatul cărnii poate reprezenta o problemă atunci când sunteţi în criză de timp şi vreţi să gătiţi ceva rapid. Cu toate astea, soluţii există.

 
 

Dacă vreţi să dezgheţaţi carnea, trebuie doar să o scoateţi din congelator şi să o lăsaţi în frigider. În acest mod va sta la o temperatură constantă, potrivită, iar bacteriile nu vor putea să se dezvolte. În acest fel va fi perfectă pentru consum.

Potrivit Departamentului pentru Agricultură a Statelor Unite ale Americii, dacă dezgheţaţi carnea în acest mod o puteţi chiar recongela, asta dacă nu mai vreţi să o gătiţi din nou. 

Textură mai bună

Dezgheţatul cărnii în frigider nu este doar o chestiune de siguranţă a alimentelor, ci şi una de gust.

Atunci când va fi gătită va avea o textură mult mai bună, pentru că umiditatea este reabsorbită în fibre.

În cazul decongelării rapide, carnea va fi mult mai uscată şi mai tare în urma tratamentului termic, scrie exquis.ro.

[citeste si]





loading...

Te-ar putea interesa



loading...







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.12