Cum să pui castraveții la murat în oțet, dacă vrei să-i mânânci a doua zi. Rețeta genială

Dacă vrei să pui castraveții la murat în oțet și să-i consumi a doua zi, trebuie să știi că există o rețetă potrivit pentru asta. Iată cum se prepară.

Ingrediente

 2 kg castraveţi cornichon
 1 mărar
 2 sare
 2 zahăr
 2 ceapă
 1 căpăţâna usturoi
 1 boabe de muştar
 ½ boabe de piper negru
 1 rădăcină de hrean
 1 l apă
 400 ml oţet vin alb

Vezi și: Cum se face gemul de prune. Cea mai bună rețetă. Nu are cum să nu-ți iasă!

Prăjitură cu "buzunare". Rețeta fabuloasă care merită încercată

Cum să pui castraveții la murat în oțet

Mai întâi, se spală foarte bine castraveţii, chiar este indicat să îi laşi în apă rece 30 de minute. Dacă vrei să te asiguri că îndepărtezi orice urme de tratamente chimice, ar fi bine să adaugi în acea apă şi câteva linguriţe de bicarbonat de sodiu, potrivit cumsa.ro. După aceea, se spală legătura de mărar, iar apoi aceasta se taie. De asemenea, va fi nevoie să cureţi şi cele două cepe şi căpăţâna de usturoi.

Mărarul pe care tocmai l-ai tăiat se va pune pe fundul borcanului, iar apoi se adaugă castraveţii. După ce ai pus castraveţii, adaugă ceapa tăiată rondele, căţeii de usturoi, dar şi rădăcina de hrean pe care ai tăiat-o în bucăţi mari. Nu uita nici de boabele de muştar şi piper, care vor da un gust mult mai bun castraveţilor muraţi.

Vezi și: Cum se face bulionul. Rețeta foarte ușoară

După ce eşti gata cu aşezarea ingredientelor, este momentul să pui apa la fiert, în care vei adăuga sarea şi zahărul. Atunci când totul a dat în clocot, poţi stinge focul, după care vei adăuga şi oţetul. Amestecă foarte bine, iar apoi adaugă apă în borcan, peste castraveți şi restul ingredientelor. Pune imediat capacul bocanului şi amestecă totul foarte bine.

Acum că ai amestecat foarte bine, scoate capacul şi pune un tifon pentru ca nu cumva să intre ceva insecte acolo. Castraveţii se lăsa aşa până a doua zi, când poţi pune capacul înapoi pe borcan. Va dura mai puţin de 24 de ore până ce castraveţii se vor mura, iar apoi poţi pune borcanul la frigider. Cu cât vor sta mai mult, castraveţii vor fi mai aromaţi, însă vor putea fi consumaţi a doua zi fără nicio problemă.

Vezi și: Cum se face sucul de roșii. Rețeta fără conservanți

Cum faci zacuscă de vinete. Cea mai bună rețetă. Ca la mama acasă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel