Cum se face gemul de prune. Cea mai bună rețetă. Nu are cum să nu-ți iasă!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Gemul de prune nu ar trebui să-ți lipsească din cămară. Este absolut delicios și se prepară foarte ușor. Iată rețeta.

Ingrediente

- 2 kg prune

- 800 g zahăr

- zahăr vanilat sau esenţă de vanilie (opţional)

Cum se prepară

Se spală şi se curăţă prunele de sâmburi şi de codiţe. Se pun la frigider, la rece, pentru 2-3 ore. Într-o cratiţă (cu fundul mai gros) se pun prunele şi se presară deasupra zahărul împreună cu zahărul vanilat ori esenţa de vanilie, potrivit retete.unica.ro. După ce au stat la rece 2-3 ore, se pun la fiert, la început la foc mare, apoi la foc potrivit. Se amestecă folosind o lingură de lemn să nu se prindă de cratiţă, insistând mai mult pe fundul vasului.

Gemul de prune se lasă la fiert până când se leagă. Poți face testul într-o farfurie: dacă gemul se desface ușor în bucățele mici, înseamnă că nu este suficient fiert. Când gemul a fiert, acesta se pune fierbinte în borcane curate și sterilizate. Borcanele se închid ermetic şi se lasă 5 minute cu capul în jos, după care se lasă la răcit şi apoi pot fi aşezate în cămară.

Vezi și: Cum se face sucul de roșii. Rețeta fără conservanți

Cum se face bulionul. Rețeta foarte ușoară

BONUS: Prăjitură simplă și pufoasă cu prune

Ingrediente

400 g făină
200 g zahăr
150 g unt
250 ml lapte
3 ouă
2 pliculețe zahăr vanilat
1 plic praf de copt
15 prune mai mari

Cum se prepară

Spală bine prunele, desfă-le în două, scoate-le sâmburii și pune-le la scurs într-o strecurătoare, potrivit paginidebucate.ro. Într-un bol mai larg adaugă făina, zahărul și untul topit. Frământă bine amestecul până obții un aluat fărămicios și nisipos. Păstrează un pahar din acest aluat.

Peste aluatul rămas adaugă ouăle, laptele, zahărul vanilat, praful de copt și amestecă bine până când obții un aluat perfect omogen, fără cocoloașe. Toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt, așază prunele deasupra și presară aluatul sfărâmicios.

Introdu tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute până când se va rumeni frumos.

Vezi și: Tort diplomat de post. Rețeta minunată pentru începutul de weekend

Prăjitură cu "buzunare". Rețeta fabuloasă care merită încercată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel