Cum să faci cea mai bună spumă de lapte la cuptorul cu microunde. Truc foarte simplu

Cum să faci cea mai bună spumă de lapte la cuptorul cu microunde. Truc foarte simplu / Foto: Pixabay
Cum să faci cea mai bună spumă de lapte la cuptorul cu microunde. Truc foarte simplu / Foto: Pixabay

Află în articol cum să faci cea mai bună spumă de lapte la cuptorul cu microunde. 

Spuma laptelui este secretul  unei cafele de dimineață. În cazul în care nu ai un aparat special pentru a o putea face, ai la îndemână un truc simplu. Vei putea obține spumă de lapte foarte ușor. Îți trebuie doar un borcan cu lapte și un cuptor cu microunde.

Ar fi bine să ai lapte cu 2% grăsime sau degresat, deoarece acesta face mai uşor spumă decât cel care este foarte gras. Umple jumătate de borcan cu lapte, înşurubează bine capacul şi agită cât poţi de tare până când laptele şi-a dublat volumul. Vei observa că s-a format un fel de spumă. Următorul pas este să introduci borcanul în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Scoate apoi capacul borcanului şi mai pune-l timp de câteva secunde din nou în cuptorul cu microunde. Vei observa că spuma se va ridica în partea de sus a laptelui, iar căldura cuptorului cu microunde va ajuta la stabilizarea spumei, scrie RomâniaTv.net. Asta a fost tot. Îți trebuie doar câteva minute ca să ai cea mai bună spumă de lapte.

După ce ți-ai făcut cafeaua, adaugă cu o linguriță deasupra spuma de cafea, va fi un deliciu. Dacă vrei să arate și mai bine o poți decora cu cacao deasupra sau cu cafea măcinată. Pune-ți imaginația la contribuție și desenează tot ce îți dă prin cap pe spuma de lapte. În cazul în care nu reușești așa, poți decupa formele din hârtie și doar să împrăștii deasupra cafeaua măcinată. 

Alte trucuri pentru spuma de lapte

Iată și alte sfaturi pentru a face cea mai delicioasă spumă de lapte. Ai nevoie de: 1/2 ceașcă de lapte (rece, puțin mai mult decât vrei sa adaugi la băutura ta).

Dacă nu aveți o mașină de espresso sau a dvs. nu are o baghetă de aburi, puteți spuma lapte pe stove. Pentru a face acest lucru, turnați laptele într-o cratiță mică, lăsaţi la foc mic și amestecați rapid și în mod constant până când se face spuma de lapte. Aveți grijă să nu ardeți sau să ardeți laptele.

Dacă pe suprafața laptelui spumat rămân câteva bule mari, atingeți ferm ancora pe o blat sau pe o suprafață similară, apoi răsuciți laptele în jurul ulciorului. Acest truc îndepărtează, în general, bulele mai mari. Cu cât aștepți mai mult să turnați laptele, cu atât textura laptelui începe să se descompună. Părăsirea laptelui în ulcior vă asigură că vărsați numai spumă și lapte ne-texturizat. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel