Plan de eliminare a șefei ICCJ cu un denunț tip Portocală. Cum a eșuat

Fostul avocat Sever Teodorescu a făcut afirmații incredibile. 

”În anul 2009, cu ocazia unui flagrant, care, pentru mine. e discutabil, procurorul-șef al Serviciului Teritorial Galați a venit la sediul unde aveam eu biroul, însoțit de judiciariști, mi-au propus să semnez un denunț gata formulat și am refuzat să semnez. Mi-au spus că dacă nu semnez denunțul mă bagă jos. M-au băgat jos. Era vorba despre faptul că eu îi dădeam mită Lidiei Bărbulescu, avea două pagini. Mi l-a dat, mi s-a prezentat. Eu am refuzat să îl lecturez până la sfârșit, mi s-a părut o aberație.” este, pe scurt, povestea tragică a unui om căruia i-au luat tot: profesia, familia și numele. 

(w670)

”Am suportat rigorile, măsurile luate împotriva mea au fost dure. Puteam să semnez acel denunț... nu am putut. M-am dus la pușcărie, am pierdut tot, familie, tot. Am stat 2 ani și 10 luni la pușcărie. Îmi pierdusem încrederea în sistem și-n posibilitatea de a mai face ceva” a spus Sever Teodorescu. 

El a dezvăluit cum era pusă la cale ridicarea Lidiei Bărbulescu, fostă șefă ÎCCJ, în baza denunțului pe care era pus să-l semneze pentru a scăpa de acuzații. 

”În holul blocului în care aveau biroul, mă uitam cu multă rușine la vecinii care se uitau la noi, nu înțelegeau ce e cu atâta poliție. Spre final, au închis camerele de filmat, și-n prezența a doi polițiști judiciari, mi-a propus să-mi însușesc un denunț și mi-a promis că voi fi cercetat în stare de libertate și poate voi primi o condamnare cu suspendare sau chiar o achitare. Tatăl meu a fost militar MApN. Nu aveam cum să fac așa ceva. Din 5 noiembrie 2009, luni sau marți Lidia Bărbulescu urma să fie ridicată din sală. Denunțul era proba în baza căreia urma să se facă.” a afirmat fostul avocat. 

Lidia Bărbulescu a intervenit, la Antena 3: ”Îi mulțumesc pentru gestul dânsului. Sunt absolut stupefiată. Sunt foarte supărată, o spus în premieră: de când m-am pensionat, n-am regretat niciun minut și eu nu mi-am dorit să fac altceva decât să fiu judecător”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel