Plan de eliminare a șefei ICCJ cu un denunț tip Portocală. Cum a eșuat

Roxana Neagu / 13 iul 2018 / 23:02 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Fostul avocat Sever Teodorescu a făcut afirmații incredibile. 

”În anul 2009, cu ocazia unui flagrant, care, pentru mine. e discutabil, procurorul-șef al Serviciului Teritorial Galați a venit la sediul unde aveam eu biroul, însoțit de judiciariști, mi-au propus să semnez un denunț gata formulat și am refuzat să semnez. Mi-au spus că dacă nu semnez denunțul mă bagă jos. M-au băgat jos. Era vorba despre faptul că eu îi dădeam mită Lidiei Bărbulescu, avea două pagini. Mi l-a dat, mi s-a prezentat. Eu am refuzat să îl lecturez până la sfârșit, mi s-a părut o aberație.” este, pe scurt, povestea tragică a unui om căruia i-au luat tot: profesia, familia și numele. 

(w670)

”Am suportat rigorile, măsurile luate împotriva mea au fost dure. Puteam să semnez acel denunț... nu am putut. M-am dus la pușcărie, am pierdut tot, familie, tot. Am stat 2 ani și 10 luni la pușcărie. Îmi pierdusem încrederea în sistem și-n posibilitatea de a mai face ceva” a spus Sever Teodorescu. 

El a dezvăluit cum era pusă la cale ridicarea Lidiei Bărbulescu, fostă șefă ÎCCJ, în baza denunțului pe care era pus să-l semneze pentru a scăpa de acuzații. 

”În holul blocului în care aveau biroul, mă uitam cu multă rușine la vecinii care se uitau la noi, nu înțelegeau ce e cu atâta poliție. Spre final, au închis camerele de filmat, și-n prezența a doi polițiști judiciari, mi-a propus să-mi însușesc un denunț și mi-a promis că voi fi cercetat în stare de libertate și poate voi primi o condamnare cu suspendare sau chiar o achitare. Tatăl meu a fost militar MApN. Nu aveam cum să fac așa ceva. Din 5 noiembrie 2009, luni sau marți Lidia Bărbulescu urma să fie ridicată din sală. Denunțul era proba în baza căreia urma să se facă.” a afirmat fostul avocat. 

Lidia Bărbulescu a intervenit, la Antena 3: ”Îi mulțumesc pentru gestul dânsului. Sunt absolut stupefiată. Sunt foarte supărată, o spus în premieră: de când m-am pensionat, n-am regretat niciun minut și eu nu mi-am dorit să fac altceva decât să fiu judecător”. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22