Cum poți înlocui sarea în bucătărie? Iată cele mai accesibile produse, cu care nu vei da greș

Cum poți înlocui sarea în bucătărie? Iată cele mai accesibile produse, cu care nu vei da greș. Sursa - Pexels
Cum poți înlocui sarea în bucătărie? Iată cele mai accesibile produse, cu care nu vei da greș. Sursa - Pexels

Sarea este un mineral esențial, care participă la multe procese metabolice din corpul nostru.  

 

Dacă dintr-un motiv oarecare nu aveți sare la îndemână, o puteți înlocui cu alte alimente din bucătărie. 

Iată câteva metode eficiente pentru a înlocui sarea.

Suc de lămâie: Pentru a ascunde lipsa de sare dintr-un fel de mâncare, puteți schimba accentele de aromă. De exemplu, adăugați un gust acru și vă ajută sucul de lămâie. Puteți face un dressing pentru salată cu suc de lămâie sau turnați sucul peste carne și pește.

Remediul minune care desfundă orice chiuvetă în 15 minute: înlocuiește produsele scumpe cu două ingrediente din cămară

Oțet: Dacă nu aveți la îndemână o lămâie proaspătă, folosiți oțet. Există multe varietăți ale acestui acid. Oțetul alb are un gust mai ascuțit, dar cel de măr sau vin au un gust mai blând. În acest caz, trebuie să cunoașteți dozele, pentru a nu dăuna stomacului. Persoanele care au probleme ale tractului gastrointestinal ar trebui să-l evite. Oțetul ajută la diversificarea gustului oricărei supe și garnituri. Poate fi folosit și în salate, și la preparatele din carne și pește.

Cartofi crocanți, la cuptor: o rețetă neobișnuită, dar foarte gustoasă și sățioasă

Usturoiul: Probabil vei fi surprins, dar poți să înlocuiești sarea cu usturoiul. Această plantă reduce nevoia de sare a organismului. Singurul dezavantaj al unui astfel de înlocuitor este mirosul înțepător. Dacă aveți o întâlnire importantă, este mai bine să înlocuiți usturoiul proaspăt cu unul uscat. În plus, un cățel de usturoi poate fi tocat mărunt și prăjit într-o tigaie cu puțin ulei. După acest tratament, usturoiul va capătă un gust sărat. Usturoiul proaspăt și uscat poate fi folosit pentru prepararea fripturilor. Poate fi adăugat și în sosurile pentru salate.

Legume deshidratate:  Sărurile naturale se găsesc în legume. Roșiile, ardeii grași și rădăcina de țelină au această proprietate. Legumele uscate rețin nutrienții fără a-și pierde gustul și aroma. Puteți cumpăra amestecuri gata preparate din magazin sau le puteți găti singur. Pentru a face acest lucru, bucățile de legume trebuie să fie uscate în cuptor la o temperatură de 80-100 C. Adevărat, va dura cel puțin opt ore, în funcție de dimensiunea bucăților de legume. Trebuie reținut că legumele nu pot înlocui complet sarea, dar vor adăuga un gust și o aromă plăcute preparatelor.

Clătite marocane: un deliciu culinar, cu un parfum delicat de miere și unt 

Alege marine: Algele conțin sare de mare naturală. În plus, acest produs este bogat în iod și fibre. Algele marine pot fi servite cu garnituri nesărate, dar poți prepara și o salată cu ele. De asemenea, puteți face o pulbere sărată din alge uscate, care poate fi adăugată la diferite feluri de mâncare. Pentru acest lucru, algele uscate se macină într-un mojar sau în râșnița de cafea.   

Condimente și ierburi: Sarea poate fi înlocuită cu o varietate de ierburi. În aceste scopuri, sunt potrivite atât condimentele proaspete, cât și cele uscate. De exemplu, tarhonul și rădăcina de ghimbir vor adăuga un gust picant felurilor de mâncare, iar chimenul îi va da un gust acrișor, cu o aromă de nucă. Puteți folosi și mărar, pătrunjel și coriandru, ienibahar, busuioc, oregano, rozmarin, turmeric, maghiran, curry și boia de ardei. 

Paste cu vinete: gustoase și dietetice, preparate din câteva ingrediente simple și sănătoase 

Sosuri gata preparate: În loc de sare, puteți folosi sosuri gata preparate, care conțin deja acest mineral. Unul dintre cei mai simpli înlocuitori de sare este sosul de soia, care conține boabe de soia, grâu și sare. Cu acest sos puteți condimenta carnea, peștele, garniturile și salatele. Trebuie reținut că doza zilnică maximă de sos de soia nu trebuie să fie mai mare de două linguri.

Saramură -  Legumele murate ajută la diversificarea alimentației. De exemplu, roșiile sau castraveții pot fi serviți alături de o friptură. Iar saramura poate fi folosită în timpul gătirii oricărui fel de mâncare.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel