Remediul minune care desfundă orice chiuvetă în 15 minute: înlocuiește produsele scumpe cu două ingrediente din cămară

Remediul minune care desfundă orice chiuvetă în 15 minute înlocuiește produsele scumpe cu două ingrediente din cămară. Sursa - Pexels
Remediul minune care desfundă orice chiuvetă în 15 minute înlocuiește produsele scumpe cu două ingrediente din cămară. Sursa - Pexels

Resturile de mâncare și alte deșeuri pot ajunge cu ușurință din chiuvetă în scurgere, unde pot forma un blocaj.

Acest lucru provoacă mirosuri neplăcute, iar apa nu se scurge în mod normal. Instalatorii recomandă curățarea chiuvetei și, în același timp, a scurgerii, cam o dată pe săptămână. În loc de produse chimice scumpe puteți folosi cu ușurință produsele din bucătărie.

Zonele din bucătărie, adesea ratate în timpul curățeniei, acumulează grăsime și murdărie: iată care sunt acestea

Puteți înfunda scurgerea în câteva secunde, dar curățarea acesteia nu este atât de ușoară. Dar cu ajutorul unei soluții naturale, această problemă poate fi rezolvată. Vă vin în ajutor oțetul obișnuit și bicarbonatul de sodiu.

 

Cum să scapi rapid de un blocaj din chiuvetă

 

Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt combinația perfectă pentru îndepărtarea mirosurilor nedorite, precum și pentru curățarea  scurgerii. Metoda funcționează atât pentru chiuvetele din oțel inoxidabil, cât și pentru cele din orice alt material.

Ingredientul care trebuie adăugat în găleată când faci curățenie: vei uita de murdărie pentru o lungă perioadă 

 

Iată de ce ai nevoie: mănuși de cauciuc, bicarbonat, oțet, apă și un burete.

Fierbeți apa într-o cratiță și adaugați aproximativ un sfert de pahar de bicarbonat de sodiu. Amestecul va începe să sfârâie, așa că trebuie să acționați rapid. Se toarnă soluția direct în canalul de scurgere. Apoi turnați o jumătate de pahar de oțet. Veți auzi niște sunete, dar totul este în ordine: asta înseamnă că metoda funcționează.

Nu ai folosit niciodată așa sarea: trucul care îți va schimba viața

 

Așteptați 10-15 minute și asigurați-vă că blocajul a fost eliminat. Dacă blocajul a rămas, puteți repeta procedura de până la trei ori. Când blocajul a dispărut, clătiți chiuveta cu orice agent de curățare, pentru a-i da o strălucire și o aromă plăcută.

 

 

BONUS. Spală prosoapele albe fără a folosi detergent: metoda japoneză, care curăță orice pată

 

Curățarea prosoapelor într-o mașină de spălat nu ajută întotdeauna la restabilirea completă culorii albe. Prosoapele care ar trebui să fie perfect albe rămân, adesea, gălbui.

În plus, utilizarea detergentului nu este o garanție că prosoapele vor redeveni albe. De foarte multe ori, prosoapele au un miros neplăcut chiar și după spălare.

Cum să protejăm pâinea de mucegai: metoda inedită, folosită de bunicile noastre  

Din acest motiv, multe gospodine preferă să curețe produsele altfel. Performanța este demonstrată printr-o metodă, care este populară în Japonia. Metoda presupune renunțarea la utilizarea detergentului și folosirea unor mijloace naturale.

 

Esența modului japonez:

 

Spălarea „japoneză” constă în două etape. În primul rând, prosoapele trebuie ținute într-un vas cu apă fierbinte, în care ați adăugat trei ingrediente.

Vorbim despre muștar uscat (2 linguri), ulei vegetal (1 lingură) și oțet (1/2 lingură). Ingredientele specificate trebuie folosite pentru 10 litri de apă.

Tratamentul prealabil al prosoapelor ar trebui să dureze aproximativ 12 ore. Atât ar trebui să fie ținute în soluția pregătită.

Aceste obiecte nu trebuie puse niciodată în maşina de spălat vase: iată lista completă

A doua etapă a spălării constă în clătirea produselor. Prosoapele trebuie doar tratate cu apă. Mai mult, mai întâi, trebuie clătite în apă rece, iar apoi în apă fierbinte.

Toate impuritățile vor fi eliminate, iar un prosop galben și învechit se va transforma în unul alb ca zăpada, care va mirosi frumos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel