Aceste obiecte nu trebuie puse niciodată în maşina de spălat vase: iată lista completă

Aceste obiecte nu trebuie puse în maşina de spălat vase - iată lista completă. Sursa - Pexels
Aceste obiecte nu trebuie puse în maşina de spălat vase - iată lista completă. Sursa - Pexels

O mașină de spălat vase este un ajutor de nădejde pentru fiecare gospodină. Folosirea ei ne poate face viața mult mai ușoară sau ne poate aduce doar probleme.

Deci, în mașina de spălat vase este strict interzis să spălați ustensilele de bucătărie din:

lemn - tocătoare, farfurii, linguri, spatulele și alte obiecte, care pot crăpa și se pot deforma din cauza temperaturilor ridicate;

Elimină mirosul de pește de pe vase, mâini și din frigider cu ingredientele din cămară: rapid, ieftin și eficient


porțelanul vechi - desenele inedite pe vasele de porțelan ale bunicii se vor estompa în timp. Acest lucru nu se aplică și produselor moderne din porțelan;

aluminiu - din cauza detergenților și a temperaturilor ridicate, pe suprafața obiectelor din aluminiu se formează un înveliș negru, care se elimină greu;

fontă - detergenții pentru mașini de spălat vase provoacă apariția ruginii pe fontă și reduc rezistența produselor;

cristal - materialul fragil poate deveni tulbure din cauza detergenților agresivi, iar impactul mecanic al mașinii de spălat vase produce crăpături;

Cum să scapi rapid de mirosul neplăcut din mașina de spălat: remediul care costă câțiva lei

De asemenea, nu se recomandă să puneți cuțitele de bucătărie în mașina de spălat vase, deoarece se vor toci și, la rândul lor, pot deteriora mașina de spălat vase.

Producătorii de mașini de spălat vase avertizează că, dacă trebuie să scapi de grăsimea arsă de pe vase, atunci este mai bine să o faci manual, altfel filtrele mașinii se vor înfunda.

Articole are pot fi spălate perfect în mașina de spălat vase:

ustensile din plastic - recipiente pentru alimente, farfurii, cuțite și furculițe, pahare, plăci de tăiat și orice alte produse din plastic;

ustensile din oțel inoxidabil - oale, tigăi, oale, termos, tacâmuri;

vase ceramice - oalele, ceștile, farfuriile și alte articole vor rămâne intacte după mașina de spălat vase;

sticlărie - orice sticlă nu va deveni tulbure și va fi curată, dar este mai bine să le așezați departe de pereții mașinii de spălat vase.

De asemenea, puteți pune în mașina de spălat vase, tăvi, storcătoare, vase din silicon, ceramică și sticlă. Unele gospodine folosesc mașina de spălat vase pentru a curăța legume și fructe (desigur, fără a folosi detergent), precum și pentru a spăla bureții de bucătărie, periile și prosoapele.  

Mașina de spălat vase va fi întotdeauna curată și parfumată: ai nevoie de o cupă cu acest produs secret

Mașinii de spălat vase este oglinda unei gospodine, dar nu este ușor să o întreții mereu curată și parfumată. Gestionare proastă a aparatului electrocasnic duce la formarea mucegaiului, a calcarului și la apariția mirosurilor neplăcute. 

Evident aceste probleme apar nu din cauza neglijenței, dar din cauza circulației constante a apei. Pentru a rezolva această problemă, vă dezvăluim metoda care ne garantează că mașina de spălat vase va fi mereu curată, și parfumată. Să vedem cum să punem în practică acest truc cu adevărat ingenios.

Gospodinele cu experiență pun săpun în pantofi: cea mai supărătoare problemă a verii va rămâne amintire

Luați o ceașcă și umpleți-o cu oțet de mere. Apoi adăugați oțetul în cuva mașinii de spălat vase și porniți aparatul. Imediat veți vedea diferența. Cu siguranță te va uimi rezultatul. Folosește această metodă și atunci când curăți mașina fără a încărca în ea vasele, pentru a vă asigura că este curată și parfumată.

Gresia și faianța din baie vor fi curate și vor străluci: ai nevoie de două ingrediente și murdăria va rămâne amintire

Uleiuri esențiale. Luați o cană de apă și puneți o jumătate de linguriță de ulei esențial după preferință.  Lavanda și citricele sunt, cu siguranță, cele mai recomandate. Spălarea în vid va asigura un rezultat grozav. Evitați să-l folosiți atunci când spălați vase, deoarece aroma uleiurilor esențiale ar putea rămâne pe farfurii și pahare.

Pune un pahar cu apă cu bicarbonat în frigider: un truc despre care mulți nu știu

Bicarbonat de sodiu. Este cu siguranță un mare aliat în curățenia casnică.  Luați o cană cu bicarbonat de sodiu, în care veți adăuga 4 picături de ulei esențial. Apoi începeți spălarea cu vid. Vei fi uimit de rezultat!

Cadă este îngălbenită și pătată? Ai nevoie de două produse din cămară: simplu, ieftin și rapid

Săpun de Marsilia. Luați un săpun de Marsilia și dați-l prin răzătoare. La un pahar cu fulgi de săpun de Marsilia puteți adăuga și o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Acid citric. Turnați un pahar cu acid citric în mașina de spălat vase și începeți spălarea.

Suc de lămâie. Dacă doriți puteți folosi un pahar cu suc de lămâie. Mașina de spălat vase va fi curată și parfumată. De asemenea, puteți pune coaja de lămâie în mașina de spălat vase: acestea vor rămâne foarte parfumate și strălucitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel