Cum faci plăcinte ca la McDonald`s. Iată rețeta delicioasă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Adori plăcintele de la McDonald's? Acum le poți prepara și tu. Iată rețeta delicioasă.

Ingrediente

Aluat:

300 ml lapte
300 gr faina
30 gr unt
un praf de sare

Umplutură:

mere / vişine
1 plic budincă de vanilie
6 linguri de zahăr
scorţişoară
Mai avem nevoie de:
2 albuşuri
pesmet
ulei pt prăjit

Cum se prepară

Merele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se stoarce o jumătate de lămâie peste ele şi se adaugă 3 linguri de zahăr. La fel se procedează şi în cazul vişinelor (fără zeama de lămâie), potrivit gustos.ro.

Laptele, untul şi praful de sare se pun într-o cratiţă mai largă, pe foc. Când fierbe, se adaugă toată făina odată, amestecând energic până se desprinde de cratiţă. Răsturnăm pe planşeta de lucru şi lăsăm puţin să se răcească (5 min), cât să putem pune mâna pe el.

Când nu mai frige aluatul, îl frământăm până se adună tot într-o bilă, pe care o înfăşurăm în folie alimentară sau într-o punguţă de plastic. Lăsăm să se răcească complet, însă nu la frigider!

Între timp pregătim umplutura. Atât merele cât vişinele şi-au lăsat sirop. Mai adăugăm apă, cât să acoperim puţin fructele. Punem pe foc şi adăugăm jumătate din praful de budincă pentru fiecare umplutură. Fierbem pe foc mic, amestecând încontinuu, până se îngroaşă. Apoi, dăm de-o parte şi lăsăm la răcit.

Întindem din foi cât mai subţiri, aprox 1 mm, din care porţionăm pătrate sau dreptunghiuri. Punem umplutură la mijloc şi împachetăm, lipind bine marginile, ca să nu iasă umplutură la prăjit.

După ce am terminat de împachetat plăcinţelele, le dăm prin albuşul bătut puţin cu furculiţa, apoi le tăvălim prin pesmet şi le punem la prăjit în ulei încins. Când sunt rumenite bine pe ambele părţi, le scoatem pe prosoape de hârtie absorbantă. Le putem servi atât calde cât şi reci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel