Cum faci PÂINE PUFOASĂ. Este foarte simplu! Rețeta românească

Pâinea de casă pufoasă și cu o coajă crocantă este adorată de români. Există o rețetă care trebuie neapărat încercată. Citește, notează și pune în practică.

Ingrediente 

- 600 g făină

- 1 cub de drojdie (25 g)

- 2 linguri zahăr

- 1 linguriţă sare

- 120 ml apă caldă

- 120 ml lapte

- 4 ouă

- 2 linguri unt

Cum se prepară

Combină făina cu sarea într-un recipient încăpător. Încălzeşte laptele (să nu fie fierbinte) şi dizolvă drojdia în lapte, adăugând zahărul, potrivit retetepractice.ro. Lasă amestecul de lapte la cald puţin, până se umflă. Formează o gaură în făină şi toarnă drojdia în mijloc, apoi încorporează făina treptat. Adaugă apă caldă, untul moale şi 3 ouă bătute. Frământă până obţii un aluat fin şi elastic. Lasă aluatul să crească la căldură, acoperit, până când îşi dublează volumul.

Când aluatul a crescut, împarte-l în 3 şi rulează-l în fâşii egale, apoi împleteşte-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Lipeşte capetele pâinii împletite, încât să nu se desfacă la copt. Foloseşte puţină apă pentru a face aluatul să se lipească mai bine. Lasă din nou aluatul să crească pentru 10-15 minute la cald. Unge pâinea cu oul bătut rămas şi dă-o la cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, până când devine auriu închis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel