Cum faci înghețată indiană. Rețeta senzațională de Kulfi

Sursa foto: Facebook Chef Makarnd Karkhanis
Sursa foto: Facebook Chef Makarnd Karkhanis

Ai gustat vreodată înghețată indiană? Dacă nu, trebuie să încerci rețeta de Kulfi. Iată cum se prepară...

Ingrediente (pentru 8 persoane)

- 1,5 litri de lapte
- 8 seminţe de cardamom
- 4 linguri de zahăr pudră
- 20 g de migdale sfărâmate
- 20 g de fistic

Cum se prepară

Se pune laptele şi cardamomul într-o oală cu fundul gros. Când începe să fiarbă, se face focul mic şi se lasă la fiert, amestecând des, până ce scade cam de o treime (trebuie să rămână un litru de lapte). Amestecaţi încontinuu ca să nu se prindă laptele. Adăugaţi zahărul şi fierbeţi încă 2-3 minute. Scoateţi seminţele de cardamom şi adăugaţi fructele uscate, scrie gustos.ro.

Răsturnaţi conţinutul într-un recipient de metal sau plastic, acoperiţi şi lăsaţi la congelat o oră. Scoateţi din congelator şi amestecaţi bine. Puneţi din nou la congelator şi repetaţi această operaţiune de două ori. Puneţi foi de pergament sau ulei pe fundul a şase forme (250ml). Puneţi preparatul în forme şi congelaţi o noapte întreagă. Serviţi după ce aţi scos îngheţată din forme.

BONUS: Înghețată de casă din doar 3 ingrediente

Ingrediente

- 200 ml de smântână pentru frișcă de cel puțin 33%;

- 116 g de lapte condensat;

- 1.5 linguri de cafea solubilă.

Cum se prepară

Mixați toate ingredientele până veți obține o compoziție pufoasă și cremoasă.Turnați-o într-un vas, pe care trebuie să-l acoperiți cu folie alimentară și să-l puneți la congelator pentru 6-12 ore, potrivit retete-usoare.info.

Înainte de a începe prepararea înghețatei, răciți bine smântâna pentru frișcă, telul mixerului și vasul, în care veți mixa ingredientele. Astfel procesul de mixare va fi mai rapid și mai simplu.

Combinați smântâna pentru frișcă și laptele condensat, iar apoi adăugați cafeaua solubilă. Evident, puteți înlocui cafeaua cu alte adaosuri: vanilie, o lingură de lichior sau câteva picături de esențe aromatice alimentare. Începeți mixarea. Când smântâna va începe să se îngroașe, puteți mări viteza mixerului la maxim, însă aveți grijă să nu o transformați în unt. Compoziția pe care o veți obține trebuie să aibă consistența înghețatei topite: lichidă, dar foarte aerată și cremoasă.

Turnați compoziția obținută într-un vas potrivit pentru congelare și acoperiți-o cu folie alimentară. Puneți vasul în congelator pentru 6-12 ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel