Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Cum faci CORNULEȚE FRAGEDE. Ce trebuie să pui în ALUAT. Secretul gospodinelor

Cornulete de post
Cornulete de post

Vrei să știi cum trebuie să faci aluatul pentru cornulețe să-ți iasă fragede? Există un ingredient pe care nu trebuie să uiți să-l adaugi. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 100 ml lapte
- 15 gr drojdie
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- 4 linguri untură/ margarină
- 1 ou
- 400 + 50 gr făină
- 200-300 gem de prune
- zahăr pudră

Vezi și: Chiftele maramureșene. Sunt cele mai gustoase! Rețeta de hremzle pe care o vei adora

Cum se prepară

Drojdia se dizolvă în laptele călduţ cu o linguriţă de zahăr, lăsăm 10-15 min. Apoi adăugăm o parte din făină şi un praf de sare şi untură, frământam cu mâna şi adăugăm restul de făină, potrivit gustos.ro. Spre final, adăugăm oul şi frământăm un aluat destul de elastic. Întindem o foaie de cca 6-7 mm şi tăiem pătratele.

Apoi, punem gem de prune, pe fiecare pătrăţică, nu foarte mult să nu iasă, când rulăm cornuleţele. Rulăm, pornind de la un colţ şi dăm forma unor cornuleţe, apoi aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul încălzit până ce devin uşor maronii, pe margine. Se scot şi se dau, aşa calzi, în zahărul pudră.

Vezi și: Cum faci CLĂTITE fragede și pufoase. SECRETELE gospodinelor pentru ALUAT

CHIFTELUȚE italienești. Sunt PUFOASE și SĂȚIOASE. Delicioasa rețetă pe care trebuie s-o încerci

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.23
YesMy