Cum faci cea mai bună SOCATĂ. Rețeta învățată de la bunica

Socata este o băutură iubită și consumată în zilele de vară, când poate înlocui cu succes sucurile din comerţ. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 10 flori de soc

- 1 kg de zahăr

- 4 lămâi tăiate felii (se păstrează coaja, dacă nu este tratată chimic)

- 5-7 grame drojdie sau o lingură cu boabe de orez (pentru a asigura fermentaţia)

- 10 litri apă plată

Vezi și: Cum faci cele mai pufoase GOGOȘI. Rețeta simplă și rapidă

Cum se prepară socata

Punem 4-6 linguri de zahăr la caramelizată, iar când se topeşte şi capătă culoarea arămie, stingem cu apă. Toate ingredientele le punem într-un borcan mare, amestecăm şi acoperim vasul, scrie adevarul.ro. Lăsăm să fermenteze cel puţin patru zile şi amestecăm zilnic de două ori pentru ca zahărul să se topească. Dacă lăsăm prea mult la fermentat, riscăm să se alcoolizeze. Socata se servește în pahare înalte, cu o feliuţă de lămâie, cuburi de gheaţă şi o frunzuliţă de mentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel