Ingrediente
200 ml lapte
20 g drojdie proaspătă/1 pliculeț drojdie uscată
25 ml ulei
1 lingură zahăr
1 ou
coaja rasă a unei lămâi și coaja rasă a unei portocale (dacă nu sunt tratate chimic)
un praf sare
450 g făină
Cum se prepară
Cum faci cele mai pufoase GOGOȘI. Topește drojdia şi zahărul în laptele cald. Adaugă 1/2 din făină, sarea, uleiul, oul şi coaja de citrice. Omogenizează şi completează cu restul de făină. Aluatul va rămâne uşor lipicios, potrivit retetepractice.ro. Dă-l la crescut, presărat cu făină şi acoperit cu un prosop de bucătărie curat.
Cum faci cele mai pufoase GOGOȘI. După 1-2 ore, când aluatul şi-a dublat volumul, răstoarnă-l pe blatul bine înfăinat şi frământă-l cu mâinile presărate cu făină, aducând marginile către interior. Întinde o foaie cu o grosime de 1-2 cm folosind sucitorul, adăugând făină ori de câte ori este nevoie. Taie gogoşile cu o formă specială sau cu un pahar cu gura largă.
Cum faci cele mai pufoase GOGOȘI. Aşază gogoşile pe platouri presărate cu făină şi lasă-le acoperite la crescut. Frământă resturile de cocă rămase după decupare şi întinde o altă foaie, procedând în acelaşi mod.
Cum faci cele mai pufoase GOGOȘI. După cca 20-30 de minute, când gogoşile au crescut iar, prăjeşte-le la temperatura mică-medie într-o cratiţă cu ulei, acoperind cu un capac imediat ce le-ai pus la prăjit. Întoarce gogoşile şi nu mai pune capacul. Pentru următoarele tranșe, procedează la fel. Scurge gogoşile de ulei şi presară-le cu zahăr pudră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News