Cum faci cea mai bună CIORBĂ de MIEL. Rețeta TRADIȚIONALĂ, trucuri

Sursa foto: Facebook Mese Vesele
Sursa foto: Facebook Mese Vesele

Dacă vrei să-ți impresionezi musafirii cu cea mai bună ciorbă de miel, în ziua de Paști, ar trebui să încerci rețeta pe care ți-o propunem și să ții cont de câteva trucuri numai bune. 

Ingrediente

- 2 litri apă
- 1 litru borş
- 1 kg carne miel
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- verdeaţă
- cozi de ceapă verde
- sare
- piper
- 3 linguri orez
- 1 gălbenuş
- 4 linguri smântână
- 1 legatura leuştean

Cum se prepară

Pentru ciorba de miel se fierb în apă cu sare căpăţâna şi bucăţile de miel. Înainte de a începe să fiarbă, se ia spuma. Acest proces e important, deoarece zeama poate rămâne tulbure. Se curăţă zarzavaturile şi se adaugă în ciorbă, apoi se lasă să fiarbă împreună cu bucăţile de carne o oră. Important este că nu trebuie să clocotească pentru că se destramă carnea de miel.

Când şi carnea, şi zarzavaturile au fiert, se toarnă borşul fiert separat şi strecurat şi se adaugă 2-3 linguri de orez , câteva frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde. Se lasă să fiarbă orezul şi se acoperă cu un capac.Între timp, într-un castron, se freacă un gălbenuş cu 2-3 linguri de smântână. După ce s-a făcut ciorba de miel, se opreşte focul şi se toarnă smântâna amestecânu-se cu atenţie să nu formeze cocoloaşe. Se serveşte ornată cu leuştean verde.

Vezi și: Friptură de miel: Rețeta pentru Paști. Cum se prepară

Trucuri pentru cea mai bună ciorbă de miel

Pentru ciorba de miel, alege carnea proaspătă. O recunoști pentru că are culoarea roz. Ea nu trebuie să fie umedă, semn că a fost congelată și decongelată.

Carnea de miel trebuie să fie elastică, semn că animalul a fost tânăr.

Organele de miel dau un gust și mai bun când faci ciorba de miel, așa că nu trebuie să te ferești să le folosești.

Vezi și: Pască fără aluat. Rețeta lui Teo Trandafir

Cum faci cozonaci pufoși fără frământare. Rețeta rapidă și simplă

BONUS: Sarmale în foi de varză murată pentru masa de Paști

Ingrediente

- 1-2 verze murate
- 1 kg carne tocată de porc
- 1 ceașcă orez (4-5 linguri)
- 1-2 cepe medii
- 200 g pastă de tomate
- sare, piper, cimbru, foaie de dafin, boia dulce de ardei, piper boabe
- 2-3 linguri ulei

Cum se prepară

Varza se deface în foi, se spală, se lasă la desărat şi dezacrit, dacă e nevoie, apoi se curăţă de cotoare şi se aşază foile care arată cel mai bine pe un platou. Foile de varză care nu sunt potrivite pentru umplut, se toacă fideluţă, potrivit retete.unica.ro.

Între timp, ceapa tocată mărunt se căleşte puţin într-o tigaie încinsă cu ulei, se adaugă orezul spălat bine în apă caldă şi scurs, se călesc împreună pentru 1-2 minute amestecând continuu. Se adaugă apoi 2-3 linguri pastă de tomate şi se stinge totul cu 1 pahar de apă. Acum se lasă să fiarbă descoperit până începe să se umfle orezul, iar sosul începe să scadeă. Se lasă la răcit, iar apoi această compoziție se amestecă bine cu carnea tocată, sare, piper, cimbru, boia dulce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel