Friptură de miel: Rețeta pentru Paști. Cum se prepară

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Geraud pfeiffer)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Geraud pfeiffer)

Unul dintre preparatele care se regăsesc pe masa de Paști este friptura de miel. Iată cum se prepară...

Ingrediente

pulpă de miel cu os (1.6 kg)
3 căţei usturoi

Marinata

2 linguri cu vârf muştar cu seminţe
3 căţei usturoi
3 fire cimbru
1 fir rozmarin
8 fileuri anşoa în ulei de măsline
coajă de la 1 lămâie
2 linguri suc lămâie
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei măsline
piper

Cum se prepară

Mixaţi în blender toate ingredientele pentru marinată (de la verdeţuri rupeţi frunzuliţele de pe tulpină), până obţineţi o pastă. În pulpa de miel spălată şi uscată bine cu şerveţele faceţi incizii cu un cuţit bine ascuţit şi introduceţi felii de usturoi, potrivit e-retete.ro. Frecaţi apoi pulpa pe ambele părţi cu pastă obţinută. Deasupra să fie un strat generos de marinata.

Puneţi pulpa într-un bol şi acoperiţi cu o folie. Aveţi grijă, folia să nu atingă suprafaţa cărnii ca să nu strice crustă, de aceea e bine să folosiţi un bol! Daţi la frigider minim 4 ore. Scoateţi pulpa şi lăsaţi jumătate de oră afară, să ajungă la temperatura camerei. O aşezaţi într-o tavă şi o introduceţi la cuptor la 220C pentru 20 minute. Coborâţi temperatura la 150 C şi mai lăsaţi 2 ore. Tot la 30 minute stropiţi-o cu sucul din tavă.

După acest timp, friptura va fi făcută, suculentă şi uşor în sânge doar în jurul osului. Dacă o doriţi mai în sânge, scădeţi timpul de coacere. Acoperiţi friptura cu folie de aluminiu şi lăsaţi să stea 15 minute înainte de a o tăia. Nu uitaţi să ajustaţi timpul de coacere în funcţie de greutatea pulpei.

Mâncăruri simple de Paști. Ce să pregătești ca să îți impresionezi invitații

În cazul în care doriți să diversificați puțin masa de Paști puteți opta pentru ouăle umplute. Rețeta este una foarte simplă și rapidă. Mai întâi de toate veți avea nevoie de 12 ouă pe care le veți fierbe. Din cantitatea menționată veți obține 24 de bucăți. Să aveți în vedere că ouăle trebuie să fie tari, de aceea trebuie lăsate la fiert în jur de 12 minute să fiarbă. După ce au fiert, se lasă timp de 15 minute în apă rece, apoi se decojesc. Cât timp așteptați ca acestea să fiarbă, puteți prepara maioneza dintr-un ou cu o linguriță de muștar și ulei. 

După ce sunt gata, ouăle se vor tăia în jumătate pe lungime, se vor scoate cu grijă gălbenușurile și se vor pune într-un bol. Acestea se vor freca bine împreună cu un pate de 120 grame de pui, sare și piper după gust. După ce compoziția este omogenizată se vor adăuga 4 linguri de maioneză și două linguri de muștar. Se amestecă din nou toate până ce veți obține o pastă fină. Pe un platou se va pune restul maionezei amestecată cu două linguri de iaurt. Deasupra acesteia se vor adăuga albușurile cu tăietura în sus ce vor fi umplute cu pasta fină obținută. Pentru un aspect mai plăcut se poate presăra peste ouă și puțin pătrunjel tocat.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel