Cum faci, acasă, unt de arahide. Rețeta foarte simplă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să faci unt de arahide, noi avem rețeta. Așa vei renunța să-l mai cumperi din comerț. Este foarte simlu de preparat.

Cum faci, acasă, unt de arahide

Ai nevoie de: 250 g arahide crude/coapte, 1 lingură miere, 1 lingură ulei de cocos/sâmburi de struguri/floarea soarelui, un praf sare.

În plus, vei mai avea nevoie de un robot de bucătărie. Spală arahidele şi dă-le la cuptor într-o tavă cât mai întinsă, pentru 5-7 minute. După ce se răcesc, pune arahidele în robotul de bucătărie, alături de o lingură de miere, puţin ulei lipsit de aromă (în niciun caz măsline!) şi un praf de sare, potrivit retetepractie.ro.

Mixează ingredientele câte 1-2 minute, cu pauze, în care cureţi pereţii robotului. Repetă mixarea de 4-5 ori, până când untul de arahide începe să prindă formă. Untul de arahide este gata atunci când are exact textura de pastă foarte cremoasa, uşor de întins pe pâine. Untul de arahide se păstrează într-un borcan cu capac ermetic, la frigider. Îl poţi păstra pentru maxim o lună. Fii atent la mirosul specific de rânced, care îţi spune ca untul nu mai poate fi consumat.

Cum faci zahăr vanilat acasă

Pune batonul în recipientul în care ţii zahărul. Acesta se va aroma rapid şi vei avea zahăr cu aromă autentică de vanilie, fără să te mai complici cu pliculeţe.

De asemenea, poți cumpăra 2 pliculeţe de zahăr vanilat bourbon, care conţine păstăi de vanilie mărunţite şi combină-le cu zahărul granulat obişnuit, potrivit retetepractice.ro. Lasă recipientul cu zahăr câteva ore înainte de a-l folosi. Vei obţine cel mai aromat zahăr vanilat.

Cum faci frișcă din lapte

Dizolvă gelatina în cele 4 linguri de apă şi adu amestecul la foc mic. Amestecă în mod constant, până ce gelatina se hidratează şi se topeşte complet, scrie retetepractice.ro. Separat, combina laptele rece cu puţină esenţa de vanilie şi cu zahărul pudră. Adăugă gelatină, amesteca bine şi da laptele la frigider pentru 80-90 de minute. La fiecare 15-20 de minute, scoate compoziţia şi amesteca din nou cu un ţel. Când laptele a stat suficient la frigider, bate-l cu mixerul pentru 6-7 minute, sau până când transformi laptele în frişcă.

Vezi și: Prăjitura Tosca, un desert special. Până și cei mai pretențioși o vor adora!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel