CTP, replică la reclamația romilor

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu răspunde organizației care militează pentru drepturile minorității rome, Romani Criss, care a făcut o plângere pe numele jurnalistului la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminări. 

În articolul incriminat de Romani Criss, Cristian Tudor Popescu a scris: "Cea mai neplăcută situaţie de care m-am lovit a fost confundarea, voită sau nu, a ţiganilor autori de infracţiuni pe bandă rulantă în Franţa cu românii. M-am străduit cât am putut să explic că aceşti ţigani hoţi, cerşetori, criminali, nu au legătură cu românii. Că au o cultură internaţională a fărădelegii, proprie etniei lor, căreia trebuie să-i facă faţă întreaga Europă, nu România de una singură". 

În replică față de plângerea organizației Romani Criss, Cristian Tudor Popescu scrie că: 

"Ce altceva reprezintă scandalul Bercea Mondial -fratele şefului statului decât coroana aceştei cârdăşii? Sau faptul că un fost şef al Poliţiei Române este acum avocatul lui Bercea?

Fireşte că există ţigani cât se poate de cinstiţi şi muncitori, care nu aderă la cultura fărădelegii, cum există şi români necorupţi. N-am gândit şi n-aş putea gândi vreodată că românul e a priori bun şi frumos, iar ţiganul – rău şi urât. N-aş avea nicio problemă să votez un ţigan pentru preşedinţia României, dacă aş considera că are calităţi pentru această funcţie. Discriminarea rasială e, în primul rând, o dovadă de prostie şi/sau ticăloşie, un fault logic de tipul argumentum ad hominem: adevărul sau falsul, minciuna sau sinceritatea, bunătatea sau răutatea, inteligenţa sau imbecilitatea n-au nicio legătură cu culoarea pielii sau forma nasului.

(...)

Prin urmare: nu am dorit nicio clipă să-i situez pe ţigani în afara cetăţeniei române. Ei sunt altă etnie decât românii, acesta este un adevăr antropologic, şi se şi definesc ei înşişi ca atare, beneficind de drepturi minoritare speciale.

(...)

Nu avem voie să aruncăm în cârca unei minorităţi toate urâţeniile din România şi să ne scoatem noi, majoritarii, basma curată. Suntem cu toţii răspunzători, ca stat şi ca naţiune, pentru problema ţigănească. Soluţiile ei sunt educaţia, integrarea, asistenţa socială, toleranţa şi, când altfel nu se poate, aplicarea fermă a legii, una pentru toţi.

Dar a te face că această problemă nu există, doar ca să nu fii acuzat de discriminare sau altă „incorectitudine politică", înseamnă o laşitate intelectuală pe care nu o va obţine de la sussemnatul niciun Consiliu Antidiscriminare". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel