Criză politică Armenia. Premierul desemnat Sargsyan, DEMISIE

Protestele zilnice din ultimele două săptămâni din capitala Armeniei au condus la decizia premierului desemnat Serj Sargsyan de a demisiona din funcție pentru a pune capăt crizei politice.

Mişcarea de contestare lansată la 13 aprilie cu o primă manifestaţie la Erevan, capitala ţării, a mobilizat rapid zeci de mii de oameni. Ţinta lor - fostul preşedinte Serj Sargsyan, proaspăt numit premier după un deceniu petrecut deja în fruntea ţării, răstimp în care nu a reuşit să le asigure un trai mai bun compatrioţilor săi.

„Spune-i NU lui Serj”

Anunțul emis în cursul zilei de luni de biroul prim-ministrului armean a venit ca un șoc, mai ales prin franchețea exprimării. Comunicatul lui Sargsyan către națiune începe cu „Dragi compatrioți” și se adresează tuturor cetățenilor armeni, nominalizându-i inclusiv pe cei care scandează „Spune-i NU lui Serj”, cât și forțelor de ordine și politicienilor din fosta republică sovietică.

Apel la reconciliere națională

„Nikol Pahinyan [Liderul opoziției - n.r.] are dreptate. Am greșit. Există mai multe soluții pentru această situație, dar nu voi participa la niciuna dintre ele. Nu sunt pentru mine. Părăsesc postul de șef al țării, cel de prim-ministru”, declară Sargsyan în comunicatul de demisie.

Tonul cuvintelor lui Serj Sargsyan a surprins, având în vedere reputația fostului președinte ce avea un stil de conducere autoritar și orientat către strângerea relațiilor cu Rusia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel