Criză în sistemul medical. Revolta unui doctor: Este praf în ochi

Încă o criză în sistemul medical românesc.

Nemulțumiți de salarii și de condițiile în care lucrează, medicii de la Spitalul Județean din Buzău și-au semnat deja demisiile. Începând de luna viitoare, cea mai mare unitate spitalicească din județ s-ar putea închide.

Demisie în bloc

Președintele Sindicatului Independent al Medicilor, medicul Victor Ioniță, a anunțat că 75% din cei 93 de medici care sunt membri ai sindicatului au semnat pentru demisia în bloc, restul optând pentru grevă generală. Conform acestuia, medicii sunt hotărâți să rămână fermi pe poziție, după ce guvernanții ar fi dat semne că nu le pasă de ei.

"Suntem nemulțumiți de salarii, iar majorarea de 25% care ne-a fost promisă este praf în ochi. Ca să ajungem la salarii decente, trebuie să mai avem încă un job sau două. În plus, suntem din ce în ce mai puțini, iar activitatea noastră este îngreunată. Am decis că așa nu se mai poate continua. Am semnat pentru demisia în bloc, iar dacă toți medicii care au semnat pentru această modalitate de protest își vor menține decizia, atunci Spitalul va fi blocat", a spus medicul Victor Ioniță, citat de Reporter Buzoian.

Managerul spitalului, eforturi în zadar

Managerul Spitalului Județean, economistul Claudiu Damian, a declarat că a făcut tot posibilul pentru păstrarea medicilor, însă eforturile au fost zadarnice: "Este clar că dacă își vor da demisia în bloc Spitalul se va bloca. Noi am încercat să îi mai impulsionăm pe medici, am acordat un spor salarial, dar este insuficient. Am purtat discuții cu mai mulți medici și sperăm totuși să nu se ajungă la o astfel de situație".

[citeste si]

Dacă medicii își vor da demisia, aproape o mie de angajați din sectorul medical buzoian și-ar putea pierde slujbele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel