Cristoiu îi răspunde lui Petrișor: Crede că TVR este a angajaților. De aceea e în faliment

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu
Ion Cristoiu i-a răspuns lui Adelin Petrișor, care l-a criticat pentru o afirmație pe care a făcut-o jurnalistul într-o conferință de presă. Ion Cristoiu susține că nu a dorit să dea dovadă de aroganță atunci când a spus că a făcut o favoare TVR-ului acceptând să lucreze la postul public.

Am declarat că eu am făcut o favoare TVR și nu TVR mie, nu ca expresie publică a disprețului față de instituția al cărei salariat e Adelin Petrișor (departe de mine asemenea aroganțe), ci drept replică la insinuările unor pițifelnici din sală că noi, cei invitați de Stelian Tănase să colaboreze – Mircea Dinescu, Cornel Nistorescu, Florin Iaru, Ion Ioniță, Miruna Munteanu – eram niște terchea-berchea, cărora li se făcuse o pomană de către noul director.

Se înțelegea din atmosfera din sală, pricep acum, bine lucrată de angajați ai TVR, că în absența acestei pomeni noi am fi rămas pe drumuri. Prezentată de Adelin Petrișor ca expresia unui dispreț față de jurnaliștii de la TVR, precizarea – repet- voia să sublinieze că pentru mine cel puțin a face o emisiune despre cărți cînd alte posturi tv îmi oferă emisiuni mult mai ușoare nu e o favoare, ci o povară. De altfel, vorbind despre emisiune, am arătat că TVR e singura televiziune din România care-mi poate oferi condițiile profesionale de excepție cerute de o asemenea aventură.

Nu sînt prieten cu Stelian Tănase, cum, de altfel, nu sunt prieten cu nimeni. Ne despart multe lucruri, inclusiv credințele politico-filosofice.

Așa cum am arătat la conferința de presă, nu pot decît să salut inițiativa sa de a invita la TVR, să facă emisiuni, personalități ale gazetăriei postdecembriste. Ca analist, dibui gîndul care a stat la temelia acestei inițiative:

Cel de a atrage atenția că la TVR se întîmplă ceva.

Neîndoielnic, la TVR sunt mulți ziariști de excepție. Pe unii – Moise Guran, Mihai Rădulescu- i-am semnalat cînd au produs lucruri deosebite.

Marea problemă a TVR o constituie prejudecata publică, extinsă la nivel național, că emisiunile TVR sunt un lung șir de platitudini pigmentate cu elogii aduse Puterii de la un moment dat.

Înfrîngerea acestei prejudecăți presupune însă ca telespectatorii să urmărească acest post fie și din curiozitate la început. Pe parcurs, își vor da seama că merită să se uite la TVR. Pentru asta e nevoie de inițiative prin care TVR să atragă atenția asupra sa.

Invitarea unor personalități cunoscute de telespectatori de la alte televiziuni se numără printre aceste inițiative.

Numai că, iată, astfel de încercări de a schimba imaginea televiziunii publice se lovesc de credința unor angajați precum Adelin Petrișor că TVR a trecut în proprietatea lor prin Metoda Mebo. Credință care explică de ce TVR se află în pragul falimentului financiar.

Adelin Petrișor l-a atacat pe Ion Cristoiu, după ce acesta a făcut o declarație arogantă în timpul unei conferințe de presă.

“Am făcut o favoare TVR venind să fac o emisiune despre cărți”, a spus Cristoiu.

Deranjat de afirmația lui Cristoiu, Adelin Petrișor l-a atacat pe blogul său.

Citește și Adelin Petrișor îl atacă pe Cristoiu: Ia-ți emisiunea și bagă-ți-o în…

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel