Cristian Buşoi, la Casa Albă: Am explicat care este misiunea noastră

Foto: Facebook Cristian Busoi
Foto: Facebook Cristian Busoi

Europarlamentarul Cristian Buşoi a ajuns la Casa Albă, în SUA. 

"Întâlnire la Casa Albă cu directorul Biroului de Știință și Tehnologie, dr. Eric S Lander. Am explicat dr. Lander că misiunea noastră la Comisia ITRE, pe care o conduc în Parlamentul European, este să susținem cercetarea, inovarea și dezvoltarea științifică, în beneficiul cetățenilor și companiilor.

În calitate de legiuitori avem obligația să stabilim cadrul propice pentru a permite tehnologiei să se dezvolte la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță. Cu atât mai mult cu cât, în SUA, acest subiect este direct asociat cu Președintele Joe Biden, în calitate de președinte al ITRE mi-am exprimat interesul unui dialog permanent cu administrația Biden pentru schimb de opinii în vederea susținerii și promovării inovației", transmite europarlamentarul PNL Cristian Buşoi într-un mesaj publicat pe Facebook.

Anterior, Cristian Buşoi  avut o întâlnire pe tema energiei la Departamentul de stat al SUA cu adjunctul Biroului de Resurse Energetice, Nathaniel Dean.

"Discuțiile s-au concentrat în jurul planului recent anunțat de guvernului SUA de a crește masiv producția de energie electrică cu ajutorul panourilor solare, angajamentului de a ne uni forțele pentru a lupta împreună împotriva schimbărilor climatice și securității energetice a UE și SUA, în contextul cererii în creștere de gaz din partea Chinei și a dependenței de rezervele Rusiei și Arabiei Saudite", a explicat europarlamentarul liberal.

"Este important să stabilim standarde tehnologice comune UE - SUA și îmi exprim speranța că noul Consiliu Comercial şi Tehnologic (TTC) va permite celor două părți să seteze cât mai curând aceste standarde și să dea un semnal important la nivel global.

În jurul acestei idei s-a desfășurat și întâlnirea pe care am avut-o astăzi în SUA la Departamentul de Comerț cu secretarul adjunct pentru producție, analiză și personal ITA, Dr. Monika Gorman, și directorul Biroului pentru Standarde din cadrul Institutului Național de Standarde și Tehnologie, Gordon Gillerman. La discuții au participat și colegele mele din PPE, Maria Carvahlo și Pilar Del Castillo, precum și alți colegi din Grupurile parlamentare ale Parlamentului European", a mai spus Cristian Buşoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel