Crispy de pui fără ulei. Secretul care face din această rețetă ceva foarte sănătos

rețetă delicioasă
rețetă delicioasă

Endofoodart vă propune o rețetă delicioasă: Crispy de pui fără ulei.

„Avem nevoie de:

•500g piept de pui de casa

•3 oua

•400g fulgi de porumb

•100g pesmet fara gluten

•o lingurita de sare

•o lingurita de piper

•o lingurita de boia

•o lingura de usturoi granulat

 

Preincalzim cuptorul la 180°

Taiem pieptul de pui in fasii de pui

Intr-un bol, batem cele 3 oua si le amestecam cu condimentele

Sfaramam fulgii de porumb cu mana sau cu ajutorul unui blender pentru a ii transforma intr-o faina

Trecem fiecare bucata de pui prin pesmet fara gluten, ou si fulgi de porumb; in cazul in care dorim sa avem o crusta mai crocanta putem sa mai trecem fiecare felie inca o data prin ou si fulgi de porumb

Asezam bucatile de pui pe o tava tapetata cu hartie de copt si o punem in cuptor pentru 30 de minute

La jumatatea timpului - dupa 15 minute - scoatem tava din cuptor si intoarcem fiecare bucata de pui pe cealalta parte”, conform Endofoodart.

 

VEZI ȘI: Raluca Rotariu (Endofoodart), interviu: Am aflat că endometrioza nu dispare, ci se manageriază. „Dieta” pentru femeile care au această boală

 

 

Raluca Rotariu, alături de echipa ei de la Endofoodart, a venit în ajutorul femeilor cu endometrioză cu două cărți pe care le-a pus gratuit la dispoziția tuturor persoanelor interesate.

Raluca Rotariu este co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție. Are 24 de ani, a fost diagnosticată cu endometrioză stadiul trei și se află într-o permanentă căutare de rețete gustoase, necezurându-și vreodată gândurile despre această afecțiune.

Endometrioza este o boală gravă care afectează – la nivel mondial – o femeie din zece. Este considerată o boală tabu cu consecințe teribile. Endometrioza este una dintre principalele cauze a infertilității feminine. Boala presupune dureri insuportabile, tratamente și efectele lor secundare, iar la pacientele cu stadiul 3 sau 4 de boală, intervenții chirurgicale numeroase și chiar infertilitate. 

Endometrioza este o boala cronică. Nu se vindecă, dar poate fi ținută sub control cu tratament

Sunt paciente care reușesc să își controleze boala prin alimentație și stil de viață sănătos și sunt și paciente care necesită un tratament cronic pe toată perioada vieții lor, activă hormonal. Rolul intervenției chirurgicale este de a aduce o pacientă din stadiul 3, 4 de boală la stadiul 1, 2. Intervenția nu vindecă, ci doar ameliorează semnificativ afecțiunea, urmând ca celelalte specialități conexe, împreună cu medicul curant să controleze boala. Pacienta, și după operație, rămâne o pacientă cronică. 

În acest context, Raluca Rotariu a spus, într-un interviu pentru DC News, cum a luat ființă proiectul Endofoodart

M-am considerat întotdeauna incredibil de norocoasă având posibilitatea de a mânca orice, la orice oră, fără a mă îngrășa. Dieta nu era un cuvânt cunoscut în vocabularul meu și cred că acesta a fost și motivul pentru care am devenit o gurmandă. Din păcate, lucrurile s-au schimbat în momentul în care am aflat despre diagnosticul de endometrioză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel