Crimă Onești. Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu: Acționam în secunda doi. Ce dialog să accepte?

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, consideră că nu se putea discuta, în vederea negocierii, cu criminalul din Onești, după cum s-a și dovedit. ”Timpul a trecut în defavoarea noastră” a spus acesta.

Psihologul criminalist consideră că s-a pierdut foarte mult timp cu negocierea: ”Omul acela și așa era nervos, era cu problemele lui vechi de nu știu câți ani, cum să te înțelegi cu un astfel de om? După umila mea părere, eu acționam în secunda doi”. 

”Eu îmi dădeam seama imediat dacă acel om poate să accepte un dialog. Ce dialog să accepte dacă el făcea ce făcea. Poate că nu s-a mai confruntat Poliția Română cu astfel de situații și orice situație de genul acesta trebuie să tragă semnale de alarmă.” a precizat Liviu Chesnoiu, adăugând: ”S-a pierdut mult timp și viața acestor oameni atârna de un fir de ață. Timpul a trecut în defavoarea muncitorilor și-n favoarea acestui individ, cu grave probleme, care a dus la sfârșit amenințările”. 

Psihologul criminalist a precizat că polițiștii puteau face multe, dar totul era sub coordonarea procurorului de caz: ”Polițiștii n-au ei voie să facă ceva de capul lor. Dacă ei acționau după instinct, după fler, după experiență, totul era rezolvat”. 

”N-ai ce să negociezi cu un om care nu intră în dialog, e un monolog acolo. Îți dai seama, în secunda doi, că n-ai de ce să pierzi vremea și trebuie să acționezi de urgență” a mai spus Liviu Chesnoiu, la Digi24. 

Vezi și: Crima de la Onești. Cum ar fi putut fi evitată. Av. Artin Sarchizian: În mod cert a fost un comportament criminal care a fost dezvoltat în timp

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel