Creatorul lui Scooby-Doo a murit

Ken Spears, unul dintre cei doi creatori ai serialului de desene animate Scooby-Doo, a murit la vârsta de 82 de ani.

Ken Spears, co-creatorul serialului de desene animate Scooby-Doo, a murit la vârsta de 82 de ani. Spears, care a creat personajele animate alături de colegul său, Joe Ruby. Acesta a murit din cauza complicațiilor cauzate de demența Lewy. Moartea lui Spears vine la trei luni după cea a lui Joe Ruby.

Spectacolul original, „Scooby Doo, Unde ești!“, a rulat doar pentru două serii din 1969-1970, dar a stabilit un șablon care a dat naștere la 50 de ani de desene animate cu celebrul personaj. Președintele Warner Bros, Sam Register, a declarat:

„Warner Bros Animation este întristat să afle despre decesul lui Ken Spears și le trimitem cele mai calde gânduri celor dragi. A fost un adevărat inovator în industria desenelor animate, ale cărui daruri de umor și povestiri continuă să încânte publicul. Nu puteți găsi un ecran în lume care să nu fi difuzat desene animate cu Scooby-Doo. Continuăm să fim inspirați de munca sa la Warner Bros. Animation și suntem onorați să continuăm moștenirea personajelor sale iubite.“

Ken Spears s-a născut la Los Angeles pe 12 martie 1938 și l-a cunoscut pe Joe Ruby când ambii erau redactori de sunet și scriitori la studioul de animație Hanna Barbera. Ulterior, cei doi au creat „Scooby Doo, Unde ești!“, care a debutat pe CBS în septembrie 1969, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel