Costel Fotea: Pregătim o amplă restaurare a conacului lui Costache Negri

Foto: Facebook Costel Fotea
Foto: Facebook Costel Fotea

Am semnat contractul de finanțare pentru realizarea documentației tehnice, astfel încât să putem consolida, restaura și reabilita Casa Memorială “Costache Negri”, precizează președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

"La Mânjina, așa cum se numea în trecut localitatea Costache Negri, la conacul fostului deputat, pârcălab și diplomat pe lângă curțile europene, aveau loc întâlnirile de taină ale generaţiei care a făcut posibilă Unirea Principatelor. Aici, Costache Negri i-a avut ca invitați pe Vasile Alecsandri, Alexandru Ioan Cuza, Ion Ghica, Nicolae Bălcescu, Mihail Kogălniceanu sau Alecu Russo.

Afectat de inundațiile din anii trecuți, conacul are nevoie consolidare şi reabilitare. De asemenea, și hruba casei, folosită în perioada pașoptistă ca loc de refugiu, este degradată.

De aceea, am solicitat și obținut bani de la Ministerul Culturii, astfel încât, în momentul în care se vor deschide apelurile de finanțare, să avem documentația tehnică realizată, pentru a putea depune imediat proiectul pe fonduri europene.

Conacul familiei lui Costache Negri a fost construit la începutul secolului al XIX-lea", a scris președintele PSD al CJ Galați.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy