EXCLUSIV  Corina Creţu, semnal de alarmă: România va mai avea la dispoziţie încă două luni

Rodica Mitu / 13 sep 2017 / 09:49 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Codașă în Europa la colectarea și reciclarea deșeurilor, România riscă amenzi uriaşe. Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale, la interviurile DCNews Live, a discutat despre mai multe situaţii alarmante din ţara noastră, printre acestea numărându-se şi subiectul deşeurilor.

„Situaţia cea mai dramatică se află în domeniul deşeurilor, autorităţile române fiind de acord că nu se va putea îndeplini condiţionalitatea până la sfârşitul anului. România nu plăteşte încă 200.000 de euro pe zi, „vom plăti din momentul în care se va da a doua decizie", a zis Corina Creţu, comisarul european punctând că este un „lucru grav".

De asemenea, a discutat despre unele gropi de gunoi care au autorizaţie de Mediu, însă „afectează şi infestează viaţa populaţiei".

În cadrul interviului acordat DC News, a spus că a aprobat, în ultimele luni, „şase proiecte de management al deşeurilor, care vor contribui la reducerea dimensiunilor depozitelor de deşeuri. Esta ţara cu rata de reciclare a deşeurilor cea mai mică".

Ulterior, a povestit despre vizita pe care a făcut-o în Olanda. „Am fost şocată să văd cum comunităţi foarte mici au ajuns la un nivel... să vă dau un exemplu: toate vasele sunt făcute din deşeuri din coji de cartofi. Ca design, arată impecabil. Acest schimb de bune practici încerc să-l aduc. Mi-e foarte clar că în multe cazuri noi nu ştim ce să facem", a spus Corina Creţu.

[citeste si]

„Până nu avem harta necesităţilor în domeniul deşeurilor... V-am spus, ne aflăm în faza în care termenul deja s-a depăşit pentru toate aceste domenii - transport, deşeuri, achiziţii publice, cercetare, inovare, plus administraţia publică care nu intră în competenţa mea. Deja am intrat în termenul limită legal, s-a depăşit termenul. Suntem în faza în care statul român va primi scrisori de presuspendare, după care România va mai avea la dispoziţie încă două luni", a precizat Corina Creţu.

Răspunsul complet poate fi ascultat în filmarea de mai jos:Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.12