Coreea de Nord. Japonia-NATO, acord pentru creșterea presiunii la maximum

Premierul japonez Shinzo Abe și secretarul general al NATO Jens Stoltenberg au convenit marți că este important să se crească 'la maximum' presiunea internațională asupra Phenianului în încercarea de a pune capăt amenințării nucleare și balistice nord-coreene, relatează dpa.

Acordul reprezintă o 'realizare semnificativă', a declarat premierul Abe în cadrul unei conferințe de presă comune după întrevederea cu Stoltenberg.

'Împărtășesc opinia cu secretarul general Jens Stoltenberg că, în acest moment, este necesar să creștem la maximum presiunea, mai degrabă decât dialogul, pentru a forța Coreea de Nord să renunțe la toate programele sale nucleare și balistice', a spus Shinzo Abe.

La rândul său, Stoltenberg a declarat că programele nucleare și balistice ale Coreei de Nord 'reprezintă o amenințare globală, care necesită un răspuns global'.

'Coreea de Nord trebuie să-și abandoneze programele și să pună în aplicare denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea', a mai spus Stoltenberg.

'Premierul Abe și cu mine suntem de acord că este necesară o presiune internațională puternică pentru a determina Phenianul să urmeze o cale responsabilă pentru a găsi o soluție pașnică', a mai spus el.

În timpul vizitei sale de patru zile în Japonia, Stoltenberg a avut luni discuții cu ministrul de externe nipon Taro Kono și cu ministrul apărării Itsunori Onodera. El va merge miercuri în vizită în Coreea de Sud, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel