Contribuţii angajator angajat. Tudose, discuţii la Palatul Victoria

Marţi, Mihai Tudose şi ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, au reiterat, în cadrul reuniunii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, ideea că trecerea unei părţi a contribuţiilor de la angajator la angajat în 2018 nu va avea un impact negativ asupra salariilor nici în sectorul public, nici în cel privat.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, temele centrale ale discuţiilor purtate la Palatul Victoria între premier, o parte a membrilor executivului şi reprezentanţii marilor confederaţii sindicale şi patronale din România, în formatul reuniunii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, au vizat proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal, cu accent pe transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, şi creşterea salariului minim brut pe economie.

"Am vorbit cu mediul de afaceri, salariile vor creşte. Mediul de afaceri mi-a spus că e o oportunitate de a-şi plăti mai bine oamenii', a subliniat şeful executivului, referindu-se la efectele acestei modificări legislative.

În comunicat se arată că patronatele au apreciat că este vorba despre 'o măsură foarte bună', sindicatele s-au pronunţat pentru 'păstrarea actualei legislaţii în ceea ce priveşte plata contribuţiilor pe salarii'. Totodată, potrivit aceleiaşi surse, creşterea salariului minim la 1.900 de lei începând de anul viitor, potrivit obiectivelor programului de guvernare, a fost agreată de reprezentanţii sindicatelor şi nu a întâmpinat opoziţie din partea celor ai patronatelor, cu menţiunea că este necesară dezvoltarea infrastructurii, în special în zona transporturilor şi agriculturii, pentru exploatarea optimă a potenţialului pe care îl are România în materie de dezvoltare a afacerilor.

[citeste si]

'În context, premierul Mihai Tudose a anunţat că actualul guvern are în vedere o schimbare de paradigmă în ceea ce priveşte infrastructura de transport şi a făcut referire la întâlnirea pe care urma să o aibă în cursul de azi, pe această temă, cu reprezentanţii Băncii Mondiale', se mai arată în comunicat.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel