EXCLUSIV  Congres PSD. Codrin Ștefănescu, interviu înainte de alegeri: Culisele marii bătălii de pe 29 iunie

Codrin Ștefănescu FOTO Agerpres
Codrin Ștefănescu FOTO Agerpres

Înainte de Congresul PSD de pe 29 iunie 2019, Codrin Ștefănescu a vorbit, pentru DC News, despre importanța evenimentului și a alegerii noii conduceri a partidului, dar și despre lupta împotriva abuzurilor.

Trebuie să ne recăpătăm curajul, să revenim la forma pe care am avut-o înainte și să ne ținem de promisiunile pe care le-am făcut milioanelor de români care ne-au votat pentru a face dreptate și pentru a nu mai tolera niciun fel de abuz,  începând de la a modifica legi în Parlament, a lua poziții publice, în sensul așteptărilor milioanelor de români care ne-au votat.

Nu avem voie să ne batem joc de oamenii care își pun speranțele în noi. Trăiesc cu nădejdea că, la Congresul PSD, se vor limpezi apele și că nu ne vom trezi cu o conducere, care devine cuminte, cu capul în jos, și aservită altor interese de sistem. În funcție de ce vor vota delegații PSD vom vedea linia pe care o va urma partidul. Este foarte posibil ca partidul să spună că nu capitulează în fața adversarului, că nu devenim cuminți, că nu lăsăm capul jos..., a spus Codrin Ștefănescu. 

Dreptate până la capăt

Ne vom lupta pentru drepturile românilor, pentru ceea ce am promis în campanie, pentru programul de guvernare cu care am câștigat alegerile și pentru câteva lucruri esențiale, precum a fost Dreptate până la capăt, lupta noastră împotriva oricărui tip de abuz, pentru o Românie normală și sănătoasă, în care românul să se simtă bine că trăiește în țara lui. Decizia o vor lua cei 3.907 delegați care reprezintă 835.000 de membri de partid. Ei vor decide prin vot acest lucru și cred că nimeni nu le poate impune ce să voteze.

Eu am spus, în scrisoarea deschisă către membrii PSD, că nu mă schimb, nu devin un alt Codrin Ștefănescu, nu îmi schimb nici discursul public și nici nu încerc să empatizez cu foștii adversari. Merg mai departe pe linia impusă de votanții și membrii noștri de partid.

Mă sună numeroși oameni din teritoriu, primari, președinți de consilii județene și municipale, președinți de organizații din teritoriu, și spun că lucrurile nu merg în direcția bună. De aceea, Congresul PSD trebuie să limpezească apele. Bine-nțeles că există tendința unora de a face jocuri, de a influența voturile delegaților. Eu cred că nu se poate face lucrul acesta pentru că fiecare delegat din sală reprezintă o părticică din motoarele PSD, delegații sunt oameni care au experiență. Au luptat zi și noapte, unii și-au neglijat viețile personale și de familie în bătăliile acestui partid și nu sunt ușor de manipulat, sub nicio formă. La Congresul PSD se va da bătălia internă și apoi lucrurile trebuie să se reașeze. Aceasta este speranța cu care mă duc la Congres și cred că toți gândescașa',' a declarat Codrin Ștefănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel