Conducerea Parlamentului a prelungit cu 90 de zile activitatea Comisiei în materie electorală

Reprezentanții Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului au decis, luni, ca activitatea Comisiei pentru elaborarea și modificarea proiectelor legislative în materie electorală să fie prelungită cu 90 de zile. 

Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală a fost constituită prin hotărâre de către Parlamentul României, în data de 19 iunie 2019.

Potrivit textului hotătârii, Comisia avea abilitatea de a elabora o propunere legislativă privind desfășurarea procesului electoral în afara țării și de a centraliza toate proiectele legistalive care vizeaz ămodificarea legilor electorale, depuse în perioada de activitate a Comisie Speciale.

Potrivit articolului 2, Comisia ar fi compusă din 23 de membrii, desemnați de grupurile parlamentare din Camera Deputaților și Senat, conform configurației Parlamentului. La conducerea acestei Comisii sunt un președinte, doi vicepreședinți și doi secretari.

În configurația inițială a Comisiei Speciale Comune se regăsesc senatorul neafiliat Bădulescu Dorin-Valeriu (președinte), deputatul PNL Laurențiu Leoreanu (vicepreședinte) și deputatul PSD Tîlvăr Angel (vicepreședinte).

Secreatarii Comisiei sunt deputatul USR Tudor Benga și senatorul PSD Nicolae Diaconu.

Hotărârea Parlamentului din 19 iunie prevedea că activitatea Comisiei electorale se desfășoră pe o perioadă de 6 luni, mandatul acesteia având să expire în decembrie 2019, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel