EXCLUSIV  Condiționare fonduri europene. Cristea, europarlamentar PSD, semnal de alarmă

ANDI CRISTEA
ANDI CRISTEA

Eurodeputatul PSD Andi Cristea, vicepreşedinte al comisiei de politică externă din Parlamentul European, a reacționat după propunerea de condiționare a accesului la fondurile Uniunii Europene.

Europarlamentarul PSD a spus că această mișcare i se pare injustă pentru că ajungem în situația ca banii europeni să se transforme în instrument de control asupra statelor membre UE.

Andi Cristea a mai precizat, în exclusivitate pentru DC News, că intervențiile directe asupra politicii interne sunt periculoase.

Semne de întrebare

De altfel, europarlamentarul a spus: "criteriile prin care se acordă fonduri europene nu sunt clare". Andi Cristea subliniază că rămân mai multe necunoscute, cum ar fi: care este definiția precisă a statului de drept sau cine decide când statul de drept este încălcat?

Andi Cristea ne-a mai precizat că țările puternice, care contribuie major la bugetul Uniunii Europene, vor implicit să impună și regulile jocului, în timp ce beneficiari efectivi de fonduri europene sunt trimişi în bancă pentru a li se explica regulile.

Europarlamentarul PSD a mai precizat că face orice îi stă în putință pentru a nu se ajunge într-o astfel de situație, chiar dacă șansele de succes sunt mici.

Proiectul de regulament care prevede ca statele membre care nu respectă statul de drept nu vor mai avea parte de fondurile europene a fost adoptat joi de către Parlamentul European.

Proiectul a fost adoptat de Parlamentul European cu 397 de voturi pentru şi 158 împotrivă. Acesta va merge acum către o procedură complicată de negociere între Parlament, Consiliul UE (în formatul Afaceri General) și Comisia Europeană.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Violențe la CNA: S-a forțat intrarea în clădire. Dide, amendat după îmbrânceli cu jandarmii

 

Suspendare Realitatea TV. Mircea Badea: Ce a făcut CNA e o greșeală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel