Compromis bugetar în SUA. Pune capăt paraliziei administrației federale

SUA
SUA

Senatul american a aprobat, luni, textul de finanțare temporară  a bugetului federal. 

Decizia este menită să pună capăt, după trei zile, paraliziei parţiale a administraţiei federale, transmite AFP. Măsura asigură finanţarea operaţiunilor statului american până în 8 februarie. Afost adoptată cu o largă majoritate, de 80 de voturi favorabile faţă de 18 împotrivă, în urma unui compromis între republicani şi democraţi.

Camera Reprezentanţilor a adoptat luni după-amiaza (ora locală), cu 266 voturi pentru şi 150 împotrivă, măsura care asigură finanţarea operaţiunilor statului până pe 8 februarie.

Textul legislativ va intra în vigoare după promulgarea de către preşedintele Donald Trump, acţiune aşteptată pentru finalul zilei, în Statele Unite.

Senatorii democraţi au acceptat un compromis bugetar temporar care va permite să se pună capăt închiderii parţiale a activităţii guvernului federal american, a indicat luni liderul lor, Chuck Schumer.

Visătorii, soartă incertă

”Vom vota astăzi pentru a redeschide guvernul şi a continua să negociem un acord global” privind soarta a sute de mii de imigranţi clandestini care au sosit în SUA, aşa-numiţii 'Dreamers' ('Visătorii'), a menţionat el.

Democraţii au refuzat până în prezent să voteze această prelungire temporară fără garanţii solide pentru ca aceşti 'Dreamers' să poată rămâne în SUA şi să obţină un statut legal.

'Shutdown' a început sâmbătă la 00:00, împiedicând sute de mii de angajaţi să se prezinte la lucru luni dimineaţa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel