Compensație uriașă, după 25 de ani de închisoare

Sebastian Florea / 07 ian 2019 / 12:49 Salveaza PDF Comentarii
Compensație uriașă, după 25 de ani de închisoare
Descriere foto: Compensație uriașă, după 25 de ani de închisoare

Un bărbat încarcerat din eroare timp de 25 de ani în China va primi o compensaţie în valoare de 590.000 de euro.

O instanţă din China a acordat luni o compensaţie financiară în valoare de 4,6 milioane yuani (670.000 dolari sau 588.200 euro) unui bărbat care a fost achitat după ce a petrecut 25 de ani în închisoare ca urmare a unei erori judiciare, transmite EFE, care preia agenţia Xinhua.

Tribunalul Popular din localitatea Liaoyuan, nord-estul Chinei, a anunţat decizia la câteva luni după ce, în lipsă de probe, Liu Zhonglin a fost absolvit de acuzaţii. El a stat închis timp de 9.217 zile în urma unei 'încarcerări nedrepte', a arătat agenţia.

Condamnat la moarte pentru asasinat

Cazul în care Zhonglin a fost condamnat începe în 1990, an în care o femeie a fost găsită moartă pe un teren agricol din comitatul Dongliao. El a fost arestat la puţin timp după acest moment ca unic suspect şi a fost condamnat la moarte pentru asasinat în 1994, sentinţă confirmată un an mai târziu de Tribunalul Superior din provincie.

Citește și: China a testat "mama tuturor bombelor". Chirieac: "Astea sunt intențiile Chinei"

Atât Zhonglin, cât şi familia sa au făcut recurs în repetate rânduri la hotărârea tribunalului, care a fost într-un final comutată într-o sentinţă de 25 de ani de închisoare. La doi ani după punerea sa în libertate în 2016, Tribunalul Superior a revocat pedeapsa şi a decis că toate deciziile anterioare de condamnare a lui Zhonglin s-au bazat pe 'fapte neclare şi probe insuficiente'. Tribunalul Popular Suprem, cea mai înaltă instanţă din China, a indicat că această ţară a oferit peste 28.000 de compensaţii judiciare din 2013 până în octombrie 2018 ca parte a eforturilor sale de a proteja drepturile celor lezaţi în mod nedrept, a mai arătat Xinhua, preluată de EFE.

Citește și: Bărbat, reținut. Nu a returnat la timp cărțile la bibliotecă

 

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26