Coasta de Fildeş şi Ghana au reluat vânzările de cacao

Primii doi producători mondiali de cacao, Coasta de Fildeş şi Ghana, au decis să revină asupra măsurii anunţate la mijlocul lunii iunie, când şi-au suspendat vânzările din recolta 2020/2021, potrivit unui comunicat remis marţi seara AFP.

'Cele două ţări au decis să ridice suspendarea vânzărilor din recolta 2020/2021 începând cu 16 iulie', au anunţat într-un comunicat directorul general al Consiliul Café-Cacao (CCC), Yves Kone-Brahima, şi directorul general al Ghana Cocoa Board, Hon Joseph Boahen Aidoo. În data de 12 iunie, într-o decizie 'istorică', prezentată ca un mijloc pentru a-i remunera mai bine pe cultivatorii lor de cacao, cele două ţări au anunţat că suspendă vânzarea recoltelor lor, pentru a pregăti introducerea unui preţ minim de vânzare.

Cu prilejul unei reuniuni care a avut loc la Abidjan în data de 3 iulie, 'Coasta de Fildeş şi Ghana au căzut de acord asupra unui concept de preţ plafon prin introducerea unui diferenţial de venit decent de 400 de dolari pe tonă pentru orice contract de vânzarea de cacao convenit de cele două ţări pentru recolta din 2020/2021', se precizează în comunicat. Coasta de Fildeş şi Ghana sunt responsabile împreună pentru peste 60% din oferta mondială de cacao.

Cu toate acestea, potrivit unui raport al Băncii Mondiale, peste jumătate dintre producătorii de cacao din Costa de Fildeş trăiesc sub pragul sărăciei, adică mai puţin de 1,2 dolari pe zi. În schimb, peste 80% din câştigurile din această filieră sunt concentrate la nivelul celei de a doua procesări (cea din pastă în ciocolată) şi a distribuţiei produselor finite către consumatori, două etape în care Coasta de Fildeş şi Ghana nu joacă un rol important. Coasta de Fildeş este primul producător mondial de cacao cu o producţie de aproximativ două milioane tone pe an, din care procesează mai puţin de 500.000 tone. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel