CNA, împotriva monarhiei? Marilena Rotaru (TVR), acuzații grave: Reacțiile CNA, la comanda mediului politic

sigla-cna-dcnews-tvr_639x426
sigla-cna-dcnews-tvr_639x426

TVR și CNA se află în plin scandal după ce consiliul a decis amendarea postului cu 70.000 de lei pentru o emisiune despre MS Regele Mihai.

CNA a decis, pe 4 martie, să amendeze cu 70.000 de lei SRTv pentru încălcarea legislaţiei audiovizualului în emisiunile "Preţuieşte viaţa" şi "Ora regelui" şi pentru lipsa casetei martor a programelor difuzate pe 7 februarie pe grila a doua a TVR Internaţional (retransmisă în Republica Moldova).

CNA susține că Marilena Rotaru, în timpul emisiunii ”Ora Regelui”, a făcut afirmaţii precum: "Republica a distrus familie şi valorile culturale naţionale:"; "A vrut poporul român republica, a votat-o? Niciodată!".

În acest caz, Consiliul a considerat că a fost încălcat articolul 66, alineatul (1) din Cod, potrivit căruia "În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică".

Reacțiile CNA, dictate de mediul politic

Marilena Rotaru susține într-o scrisoare deschisă că reacțiile CNA sunt dictate de mediul politic.

”Reacțiile CNA-ului sunt dictate în cea mai mare parte, numai de comandamente politice. Comandamente care transformă și CNA-ul într-o instituție care, luptând împotriva adevărului, degradează și distruge această națiune”.

Vezi aici scrisoarea 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel