CNA, decizie după Revelionul 2021 de la TVR 1. Pocora, explicații

TVR 1 CNA
TVR 1 CNA

CNA a rediscutat programul de Revelion 2021 de la TVR 1.

Cristina Pocora, membru CNA, a explicat ce s-a întâmplat.

”Așa cum am spus, am cerut rediscutarea în CNA a subiectului “Revelion TVR1”. Tocmai am încheiat discuția și a rămas... cum am stabilit... Majoritatea a decis că a fost bine. Somația pe care am propus-o nu a întrunit cele 6 voturi necesare pentru a fi adoptată. (doar 4 voturi DA). Nu s-a dorit amendă, nu s-a dorit nici măcar o somație simbol, deși toți au recunoscut că, în unele momente, nu a fost ce trebuie. Atât s-a putut.

Las aici și articolele invocate de mine ca fiind încălcate pentru susținerea “somației”:

 

Art. 3 - (1) Prin difuzarea şi retransmisia serviciilor de programe se realizează şi se asigură pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea şi educarea, inclusiv sub aspect ştiinţific, şi divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului.(2) Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor. ( Legea audiovizualului Nr. 504/2002)

Art. 32 - (1) Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe, în scopul de a vătăma sau de a păgubi pe altul ori profitând de ignoranţa sau de buna-credinţă a persoanelor. (DECIZIE Nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual)”, a scris Cristina Pocora pe Facebook.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
NoMy