Clotilde Armand a uitat ce spunea despre spitale în campanie. Promisiunea, transferată către Primăria Generală?

Clotilde Armand, după decizia tăierii finanţării spitalelor. "Nu s-a tăiat, s-a transferat la PG". Şi promisiunile tot la PG?
Clotilde Armand, după decizia tăierii finanţării spitalelor. "Nu s-a tăiat, s-a transferat la PG". Şi promisiunile tot la PG?

Este scandal la Sectorul 1 al Capitalei, după ce Clotilde Armand a decis tăierea finanţării celor patru spitale din Sectorul 1 şi a cerut transferarea acestora către Primăria Generală. 

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din Capitală, a decis că va retrage complet finanțarea a patru mari spitale din București. Este vorba de Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Cu toate acestea, Clotilde Armand a uitat ce spunea în septembrie 2020, când se afla în campanie electorală, despre un viitor spital din Sectorul 1. 

"Văd că multă lume a căzut în capcana primarului bolșevic de la Sectorul 1 privind construcția spitalului din Sectorul 1. Mă întreabă câțiva jurnaliști și oameni din jur de ce am mers la Ambasada Franței împreună cu primarul. Haideți să vă spun de ce. În primul rând, pentru că un spital multifuncțional se construiește cu o echipă de specialiști internaționali și este perfect normal să discuți cu ei. Sunt profesioniști (inclusiv români) care au mai construit zeci de spitale în Europa.

În al doilea rând, pentru că primarul Sectorului 1 cunoaște limba franceză atât de bine încât a făcut febră musculară la mâini. Să fie foarte clar: eu am declarat public că vom construi acest spital. Noi nu vom face un spital machetă și spoturi tv plătite din bani publici să inducă opinia publică în eroare. Vom construi împreună. Cărămidă cu cărămidă. Transparent, cu licitații publice, cu cei mai buni specialiști. Așa cum trebuie construit un spital", scria pe 13 septembrie Clotilde Armand pe Facebook. 

VEZI ŞI Culise din Ambasada Franței, discuție explozivă. Clotilde Armand o dă din colț în colț cu explicațiile: Am o altă poveste

Finanţările, transferate la PG. Promisiunile la fel? 

Clotilde Armand a declarat, însă, că nu a tăiat finanţarea celor patru spitale, ci doar a mutat-o la Primăria Generală a Capitalei. 

"Multă lume este revoltată auzind știrea cum că eu am tăiat finanțarea de la 4 spitale din București. Fals, fals, fals! Nu s-a tăiat nimic. În ședința de ieri s-au trecut 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Știți de ce? Pentru că există o decizie a Curții de Conturi care ne spune asta.

Și pentru cei care lansează aceste știri false în spațiul public le demonstrez cu legislația în față că sunt niște mincinoși:

- Consiliul Local al Sectorului 1 a hotărât în data de 29.10.2010 trecerea celor 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Interesant, nu? În urmă cu 11 ani s-a hotărât asta...

- În Hotărârea de Guvern cu nr. 114/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății scrie negru pe alb că aceste unități despre care unii au ales să mintă în spațiul public SUNT FINANȚATE INTEGRAL DE STAT".

Iată o nouă dovadă că politicienii habar n-au despre legislație însă sunt specialiști în calomnii și lansează informații false. Dar adevărul învinge mereu oricât s-ar strădui unii și alții să spună că nu e așa. Oameni buni, nu a tăiat nimeni nici o finanțare. Când mai auziți așa ceva în spațiul public vă rog să le arătați asta", a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Invocă decizia Curții de Conturi

 

"Iată decizia Curții de Conturi a României din 2016:- "Menținerea nejustificată în administrarea Administrația unităților de învățământ preuniversitar și a unităților sanitare publice sector 1 a patru spitale clinice de urgență aflate în subordinea Ministerului Sănătății ca urmare a nepunerii în aplicare a legii". Cu alte cuvinte, Consiliul local al Sectorului 1 a pus în legalitate o hotărâre de Guvern după 16 ani de zile. Ce au făcut predecesorii mei până acum? Întrebați-i pe ei", a mai scris Clotilde Armand pe Facebook.

Se naşte însă o întrebare. Se mută şi promisiunile tot la Primăria Generală?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel