Ciutacu: Îmi scapă unele lucruri. Nu există explicație rațională

Klaus Iohannis este preşedintele României. BEC a dat publicităţii date oficiale parţiale privind turul II al alegerilor prezidenţiale centralizate până la ora 10.20. Astfel, Klaus Iohannis a obţinut 54,50 % din voturi, în timp ce Victor Ponta are 45,49%.

VEZI ȘI: REACȚIA fiicei lui Mircea Diaconu după aflarea rezultatelor la alegeri. CEREREA ANEI DIACONU

Victor Ciutacu spune că nu se aștepta la un astfel de deznodământ și explică și de ce.

"Nu există explicație rațională, cel puțin din tot ceea ce are caracter public, pentru rezultatul de aseară. În condițiile în care s-a jucat, e de domeniul irealului că un candidat tern, cu o prestație jenantă în campania electorală, să-și dubleze numărul de voturi între cele două tururi de scrutin. Contracandidatul său n-a făcut nici o gafă majoră în ultimele două săptămâni, a avut aproape totul de partea lui și a sfârșit, după ce a tras cu dinții în campanie, prin a-și recunoaște resemnat înfrângerea cu o viteză greu de priceput.

Capitulare (aparent) necondiționată care, știe oricine-l cunoaște cât de cât, nu-i stă în obișnuință. Eroul zilei, în oglindă privind, rațional, n-a sclipit prin nimic, dimpotrivă. Iureșul votului din diapora a fost declanșatorul, facebook mijlocul de obținere a rezultatului. Altele-s rațiunile. Intuiesc unele, îmi scapă altele. Când mă voi lămuri, le voi scrie; pe toate. Alegerile prezidențiale au fost câștigate, oricât s-ar alinta cei din diaspora, în țară, la urne, nu în străinatate, nu pe Internet. Aritmetica nu minte. E știință exactă.

P.S. Mă scuzați că îndrăznesc să stric o seculară tradiție și că nu încerc să bag capul, oportunist, în poză cu barca victorioasă. Absolut tot ceea ce am scris/zis pe parcursul ultimelor luni de zile rămâne valabil", a scris și Victor Ciutacu pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel