Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Cîțu: Îmi asum rolul de băiat rău. Poate îi supăr pe Nicolae Ciucă și Virgil Popescu, nu mă interesează

Florin Cîțu, președintele PNL, a spus, miercuri, la DCNews, în cadrul unui interviu, că își asumă rolul de „băiat rău” când vine vorba de bani publici.

„Eu sunt cel care de fiecare dată atrage atenția că orice măsură care implică bani publici trebuie să vină cu condiționalități. Eu îmi asum acest rol de băiat rău când vine vorba de bani publici, chiar mi-l asum și poate supăr. Poate îl supăr pe ministrul Energiei și pe premier, nu mă interesează. E vorba de bani publici! Nu poți să dai bani gratuit tuturor. Ei vor cere și vor cere mai mult. Trebuie să pui condiții și de aceea când am găsit măsurile, în 2020 și 2021, pentru companii, România nu a mers pe granturi, România a mers pe garanții. Așa ne asiguram că cei care doresc să ia un împrumut au un plan de a da banii înapoi și atunci știu sigur că vor rămâne în picioare în perioada următoare”, a spus Florin Cîțu, președintele PNL, miercuri, în cadrul interviului acordat DCNews.

„Pe mine mă interesează ca aceste resurse de la buget să se ducă în zonele în care oamenii știu ce fac, vor să rămână, nu în acele zone unde oamenii iau banii, închid firma și pleacă acasă cu banii. De aceea trebuie să fim foarte atenți!”, a subliniat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, la interviurile DC News. Anunțurile zilei

Cîțu, despre Ciucă: Nu are aspirații politice, e un om care își face treaba bine la Guvern

Florin Cîțu, președintele PNL, a spus că Nicolae Ciucă a fost propus premier pentru că „nu are aspirații politice”.

„Binențeles că toți am avut această discuție (n.r. despre centrele de putere), înainte de a merge pe drumul acesta, era clar că anul trecut s-a văzut ce s-a întâmplat și atunci nu suntem nebuni să o facem din nou, la o lună după. De aceea am ales pe cineva care nu are aspirații politice, este un om care își face treaba bine la Guvern”, a spus Florin Cîțu.

Liderul PNL a fost întrebat cu privire la declarația privind lipsa aspirațiilor politice ale lui Nicolae Ciucă.

„Acestea au fost discuțiile atunci, să mergem într-o direcție în care, tocmai ca să nu creăm această problemă cu polii de putere și are susținerea PNL, a fost propus de mine să fie premier, are susținere, dar tocmai pentru că am văzut anul trecut, și asta este în România, nu că depinde de mine sau de persoană, așa se fac lucrurile, am văzut și în guvernarea PSD trei guverne la rând, unul după altul, am încercat să găsim o persoană care nu are aspirații politice, dar dorește și a vrut să accepte în acest moment dificil să fie premier și să își asume această responsabilitate”, a subliniat Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel