Circulația cu buletinul în spațiul Schengen ar putea deveni istorie

Atentatele de la Paris au adus în actualitatea propunerea Franței de a se înăspri accesul în spațiul Schengen. Franța va cere UE să impună un control sistematic al pașapoartelor pentru cetățenii europeni care intră și ies din Schengen, pentru a face mai dificilă reîntoarcerea jihadiștilor europeni plecați în Siria și Irak.

Propunerea va fi prezentată de Paris, vineri, 20 noiembrie, la reuniunea de urgență a miniștrilor de Interne din UE de la Bruxelles, ca răspuns la atacurile de la 13 noiembrie.

Franța a cerut deja schimbarea regulilor de control la fronierele externe ale UE, după atentatele de la Charlie Hebdo din ianuarie trecut, dar liderii celor 28 de state nu s-au înțeles la vremea respectivă decât în legătură cu aplicarea mai atentă a regulilor deja existente.

În documentul consultat de Reuters se arată:

„Spațiul Schengen se confruntă cu trei provocări importante: creșterea regulată a numărului de călători, o presiune migratorie fără precedent și o amenințare teroristă mai acută ca niciodată."

În paralel, Franța va cere crearea cât mai rapid cu putință a unei baze de date ale dosarelor de pasageri ai curselor aeriene intra-europene și către terțe țări - cereri blocate de multă vreme de către Parlamentul European - și o înăsprire a legislației europene în materie de arme de foc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel