Ciorbă de miel cu leuștean. Rețeta pentru masa de Paști

Sursa foto: captură video YouTube Retetele lui Carmen
Sursa foto: captură video YouTube Retetele lui Carmen

De Paști, ciorba de miel se află printre preparatele preferate ale românilor. Iată rețeta...

Ingrediente

1 kg oase de miel/berbecuț
1 morcov mare
1 ceapă medie
1 felie generoasă de țelină
1 rădăcină pătrunjel
1 fir frunze de țelină
1/2 ardei roșu (kapia)
1 roșie medie coaptă
1 linguriță boabe piper
2 linguri oțet de pe ardei iuți murați
suc de lămâie după gust
4 linguri ulei
2 linguri orez
4 fire bogate de leuștean
sare

Cum se prepară

Se spală carnea în apă rece, apoi se acoperă cu apă clocotită și se lasă să stea 10 minute. Se pun oasele într-o oală încăpătoare și se acoperă cu 3l de apă rece. Se aduce încet la fierbere (la foc mediu spre mic). Când începe să fiarbă (durează cam 20-30 de minute) dați focul mic și continuați să fierbeți. În acest timp, se va forma spuma deasupra - curățați acea spumă cu o lingură cu găuri sau o lingură simplă. Acest pas va mai dura cam 30 de minute.

În acest timp, într-o tigaie largă încingeți uleiul și adăugați zarzavaturile (morcov, țelină, rădăcină pătrunjel) date pe răzătoare și ceapa tocată mărunt. Căliți-le până se înmoaie bine de tot (cca 15 minute), amestecând când și când, dar nu le lăsați să se rumenească. Când sunt gata, adăugați ardeiul tocat cubulețe și roșia (crestată în X, opărită în supa de oase câteva secunde și curățată de pieliță) tăiată cuburi, potrivit e-retete.ro. Amestecați 1 minut, apoi luați de pe foc și lăsați să stea până e nevoie de ele.

Când vedeți că supa nu mai face spumă, adăugați zarzavaturile călite (tot conținutul tigăii) și 2 lingurițe sare. Adăugați frunzele de țelină și boabele de piper. Continuați să fierbeți la foc mic (supa doar să bolborosească ușor) până carnea e bine fiartă. Ștergeți marginea oalei (dungi de spumă rămase pe margine) cu un șervețel.

Scoateți carnea din supă și lăsați să se răcească. Adăugați în supă orezul și lăsați să fiarbă până e făcut (maximum 10 minute).

Desprindeți toată carnea de pe oase. Adăugați bucățile de carne înapoi în supă.

Acidulați supa cu oțetul de pe ardeii iuți. Dacă vreți să fie mai acră, puteți adăuga treptat câte 1 lingură de suc de lămâie până e pe gustul vostru. Adăugați și sare dacă mai trebuie. Stingeti focul și adăugați leușteanul tocat grosier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel