Cine este Nicolae Bădălău, senatorul care ar fi implicat în evaziunea de 50 milioane de euro

badalau
badalau

Nicolae Bădălău este senator și șeful PSD Giurgiu. Înainte de  a ajunge senator, Bădălău a fost prefect, subprefect și deputat. Înainte de Revoluție, Nicola Bădălău a fost condamnat la închisoare pentru furt și grațiat de Nicolae Ceaușescu în 1988. 

Născut în 1960 în comuna Ogrezeni, județul Giurgiu, Nicolae Bădălău a absolvit Facultatea de Îmbunătățiri Funciare din cadrul USAMV București și Facultatea de Inginerie și Management Agricol la aceeași universitate.

În 1988, Nicolae Bădălău a fost prins că a sustras patru saci cu grâu, acesta fiind condamnat la un an de închisoare la locul de muncă, ulterior fiind grațiat de Nicolae Ceaușescu. De asemenea, și cazierul i-a fost șters, fapt ce i-a permis ulterior să ocupe funcții publice.

 În perioada 2001 - 2003 a fost subprefect al județului Giurgiu, iar în 2003 -2004 a fost prefect. În 2004 a fost ales pentru prima dată parlamentar, obținând un mandat de deputat în circumscripția electorală Giurgiu. În cei patru ani de deputat, Bădălău a făcut parte din comisia pentru buget finanțe și bănci și din comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții.

În 2008, Niculae Bădălău a  demisionat din toate funcţiile politice pe care le deţinea în PSD, după un conflict cu președintele partidului de la acea vreme, Mircea Geoană.

 În urma unor probleme de incompatibilitate, descoperite de ANI, Bădălău nu a mai candidat pentru un nou mandat de parlamentar în 2008, dar în 2012 a revenit și a obținut un mandat de senator.

 În prezent, face parte din Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi, iar potrivit declarației de avere, senatorul de Giurgiu deține bijuterii și tablouri în valoare de 37.000 de euro, patru terenuri intravilane cu o suprafață de aproximativ 3 hectare, un teren agricol de 1,28 hectare și o casă de vacanță de 441 mp.

În 2009, Bădălău a fost implicat într-un dosar de spălare de bani în urma cumpărării unui teren împreună cu soția.  La începutul lui 2012, DIICOT a anunțat scoaterea lui Bădălău de sub urmărire penală. Alături de soția sa, care este cadru didactic la școala din Malu Spart, locuiește într-o casă de 863 mp în Bolintin Vale. Deține o motocicleta Yahamaha și anul trecut a vândut o mașina marca Mercedes ML pentru 50.000 euro.

Social-democratul giurgiuvean nu are nici o datorie, dar are în schimb, depozite la bănci de 22.700 euro, numerar în casă 5500 euro și plasamente la SC General Building International SRL - împrumut acordat în nume personal 204.700 lei.

La intrarea în sediul DNA, Bădălău a declarat că nu are nici o implicare în acest dosar și că nu se pune în nici un fel problema unei demisii din funcția pe care o are.

 "Eu am foarte mulți prieteni, ce au dânșii în spate este treaba loc. Eu nu o cunosc pe doamna procuror Angela NIcolae, nu am auzit niciodată de ea, numele ei nu îmi spune nimic. Sunt dintr-un județ mic în care toată lumea cunoaște pe toată lumea. DNA-ul trebuie să pună întrebările pe care dânșii le consideră necesar. Eu sunt cu conștiința împăcată. În momentul în care voi fi învinuit și se va considera că am o oarecare vină voi lua măsurile care se impun în acest sens", a declarat Bădălău.

Fiul lui Nicolae Bădălău,  Radu Gabriel Bădălău, a trăit o poveste de dragoste tumultoasă cu manechinul Ramona Gabor și în prezent este împreună cu Andreea Mantea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel