Cine este cel care a deconspirat programul care ne spionează pe toți

Edward-Snowden
Edward-Snowden

Edward Snowden este sursa care a dezvăluit pentru The Guardian informaţii confidenţiale despre programele de supraveghere a comunicaţiilor desfăşurate de către Statele Unite.

The Guardian a publicat un interviu cu Edward Snowden, în vârstă de 29 de ani, angajat al unui subcontractor american în domeniul Apărării.

Edward Snowden susţine că NSA a dezvoltat o infrastructură capabilă să intercepteze "aproape orice".

"Majoritatea comunicaţiilor umane sunt interceptate, fără o ţintă anume. Dacă un angajat NSA vrea să-ţi citească e-mailul, tot ce trebuie să facă este să folosească interceptările. Cu ajutorul lor, poate obţine accesul la e-mailuri, parole, înregistrări telefonice sau date de pe carduri de credit. Nu vreau să trăiesc într-o astfel de societate", spune Edward Snowden, care în prezent locuieşte în Hong Kong.

Snowden nu consideră că a făcut o infracţiune când a decis să divulge secretele pe care le știa.

"NSA minte în mod curent în legătură cu motivele supravegherii în SUA. NSA a declarat că nu are unelte. Ba are unelte şi le foloseşte mai mult pentru a obţine date despre americani decât din Rusia. De fapt, hack-uim întreaga lume, oriunde s-ar afla, NSA este în aproape toate ţările din lume. Nici măcar nu vă daţi seama de ce e în stare NSA, e înfricoşător ce capacităţi au, nimeni nu va mai fi în siguranţă", spune fostul angajat NSA.

Edward Snowden a declarat că a decis să dea documentele NSA presei pentru că a observat că Barack Obama acţionează la fel ca predecesorii săi, deși a promisiunile sale au sunat altfel.

"Vineri, când a denunţat scurgerile de informaţii în presă, Obama a părut că nu se poate apăra. Încerca să justifice ceva injustificabil şi el ştie asta", spune informatorul.

Snowden este conștient şi-a asumat un risc enorm şi e convins că nu va mai ajunge niciodată acasă.

"Accept riscul de a ajunge la închisoare, nu poţi să te pui cu cele mai puternice servicii secrete şi să nu accepţi acest risc. Sunt convins că nu mă voi întoarce niciodată acasă, deşi aş vrea asta", conchide Snowden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel